Od 2 do 2
0

Mladi avanturista Tihomir Dakić u OP-u BH radija 1

Sarajevo-x.com
U Omladinskom programu BH radija 1 ovog ponedjeljka na početku možete poslušati uobičajeni set interesantnih i korisnih informacija za sve aktivne omladince/omladinke, priloge srodnog karaktera, najave dešavanja, muziku i sve to pedesetominutnoj emisiji OP-a "Infopol". Sa vama su od 14:10 do 15 sati Danica i Faris.
Nakon Infopola i informativne emisije u 15 sati, od 15:15 ne propustite magazin "Čuj BiH!" i zanimljive priče i priloge novinara/ki Omladinskog programa iz svih krajeva BiH. Gdje su bili, s kakvim su sve zanimljivim ljudima razgovarali, koje su priče i informacije odabrali za vas, saznajte od Belme i Dejana, sve do 17 sati.

U aktuelnom intervjuu ovog ponedjeljka je razgovor sa mladim avanturistom, borcem za životnu sredinu, i biciklistom iz Banje Luke, Tihomirom Dakićem. On će govoriti o svjim nesvakidašnjim putovanjima, na kakva se i sami možete odvažiti, a s ukidanjem viza za bh. građane mogućnosti su još veće. Holandija, Njemačka i Moldavija su neke od zemalja do kojih je Dakić došao na svom biciklu. Nedavno je u Banjoj Luci prikazan kratkometražni dokumentarni film ”Brzina života”, koji govori o njegovom putovanju kroz BiH, Hrvatsku i Italiju, naravno na biciklu. Protagonisti i ekipa koja je radila na filmu pokušali su dočarati gledaocima kako izgleda okretati pedale do Italije, s prtljagom od dvadeset kilograma, na 40 stepeni... Aktuelni intervju na programu je od 17:30 do 18:15 sati.

Između 18:15 i 19 sati – "Cinema Express" (filmski žurnal OP-a), "Ispričaj mi nešto moćno" (kratke priče compiled & edited by Boris Lalić) i "Treći svijet" (world music selekcija Stefana Pejovića).

Od 19:10 do 20 sati čeka vas redovna porcija domaće muzike demo autora i bendova – "BH Demo liga". Aleksandra Slavnić vam bira muziku sa bh. demo scene, a tu su i prilozi koji konkretnije predstavljaju neke od takvih autora i sastava.

"Anatomija zvuka" bavi se alternativnom muzičkom scenom ex-Yu, a za današnje izdanje Dragan Vuković najavljuje Strelnikoff i Marka Brecelja, Kbo!, Tigrovu mast, Le Svraka Bizzare te novitete: Slobodan Kajkut, Kruno Jošt... Nakon "Anatomije zvuka", od 21:03 sata – novi RAM Show, uz muzički izbor DJ Djohe.

"OP racija" je u svom standardnom terminu, od 22:15 sata do ponoći. Uvijek raspoloženi voditeljski dvojac (Ademir i Boris) i večeras vam sprema zabavan sadržaj, a ni standardna darežljivost (nagrade, nagrade...) neće izostati...

"Oscilator radio show" počinje deset minuta iza ponoći, uz elektronsku muzičku selekciju Andreja i Ensara, koji vas drže budnim do 01:00 sat. Nakon toga, i reprize rubrike "Ispričaj mi nešto moćno", slijede nove "Metamorfoze" Semira Behrama.

Večerašnji sadržaj vezan je za bend EKV. Slušat ćete razgovor koji je Semir vodio sa Markom Milivojevićem, bubnjarem sa najdužim stažom u ovoj legendarnoj muzičkoj skupini. Marko i danas nastupa, kao dio "Tribute to EKV" benda koji je prošlog vikenda svirao u Sarajevu i Mostaru.

Za više od šture najave sadržaja budite uz frekvencije BH radija 1, kao i obično ponedjeljom od 2 do 2.