|

Mladen Ždrale osumnjičen za pet ubistava

Mladen Ždrale osumnjičen za pet ubistava
0
F
FENA
4.2.2013. u 13:29
0
komentara
0

dijeljenja
Mladen Ždrale osumnjičen za pet ubistava
Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu ( SIPA) uhapsili su sinoć na širem području Sarajeva osobu s inicijalima M.Ž. (1981.) zbog sumnje na organizovani kriminal i učešce u ubistvu nekoliko osoba u sarajevskom naselju Vraca, kazao je danas novinarima direktor SIPA-e Goran Zubac.
"Nad uhapšenim se trenutno vrši kriminalistička obrada nakon čega će biti predat na postupanje u Tužilaštvu BiH", potvrdio je Zubac.

M.Ž. je uhapšen u okviru aktivnosti na predmetima kodnih naziva "Lutka" i "Jahorina", a ovo hapšenje dio je aktivnosti koje SIPA provodi s drugim policijskim agencijama u BiH radi rješavanja krivičnih dijela počinjenih na području Kantona Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Nezvanično, uhapšen je Mladen Ždrale Pata, osumnjičen za pet ubistava. Postoje sumnje da je Ždrale ubio bračni par Mikicu i Željka Todorovića na Palama 2004., kao i da je izvršio trostruko ubistvo u restoranu "Dva bora" na Vracama u Sarajevu 2005.

Mladen Ždrale je bivši policajac u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. Iz policije je izbačen zbog bliskosti s Đorđem Ždralom, kojem je jedno vrijeme Mladen bio vozač i pratilac.

Đorđe Ždrale je 2010. godine osuđen na Sudu BiH na 20 godina zatvora zbog ubistva nekadašnjeg načelnika Uprave policije RS-a Ljubiše Savića Mauzera u junu 2000. godine u Bijeljini.

Đorđe Ždrale je bio vođa jedne od kriminalnih grupa u Istočnom Sarajevu, čiji se pripadnici terete za više ubistava.

Zubac je posebno istaknuo da akcija "Lutka" nije zaustavljena te da će biti nastavljeno provođene operativnih aktivnosti ove akcije, a sve do tada dok se ne utvrde svi dokazi i činjenice te dok se pred lice pravde ne privedu sve osobe izvšioci najtežih krivičnih djela i onih koji su im pružili podršku.

"Budite sigurni da će sve to biti urađeno na profesionalan i studiozan način", zaključio je Zubac izražavajući nadu da će rezultata nakon ove akcije sigurno biti.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.