BiH
7

Mladen Ivanić: Danas ću sa Čovićem pričati o lijepom vremenu

Piše: E.S.H.
Mladen Ivanić (Foto: Klix.ba)
Mladen Ivanić (Foto: Klix.ba)
Predsjednik PDP-a i novoizabrani član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić održao je sastanak sa liderom Demokratske fronte Željkom Komšićem, a uslijedit će i sastanak sa Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a.

Ivanić je nakon sastanka sa Komšićem izjavio da ništa još nije dogovoreno.

"Čestitali smo jedan drugom nakon izbornih rezultata, oslušnuli način razmišljanja. Sve je ovo jedan početak razgovora o tome kako će izgledati Vijeće ministara. Vijeće ministara treba da uradi nešto za ljude u BiH, u oblasti ekonomije, razvoja, privlačenja investicija. Razgovarali smo o zajedničkim stvarima koje bi se mogle uraditi, naprimjer olakšanje privrednicima za plaćanje PDV-a", kazao je Ivanić.

Dodao je da su mnogo manje govorili o konkretnim varijantama, ko s kim, kako i na koji način.

"Generalno je vidljivo da se definišu opcije u kojoj HDZ i SNSD idu zajedno i u kojima Dragan Čović vuče Dodika. Na ovim partijama iz drugog dijela Federacije je da li će se priključiti toj osovini ili će razmišljati drugačije. Ta odluka je na njima, ali mislim da bi bilo pametno da se uvaži realnost. Činjenica je da sam ja izabran za člana Predsjedništva ispred Saveza za promjene i da Savez za promjene može biti ravnopravan dio većine, ali vidjet ćemo", kazao je Ivanić novinarima ispre zgrade Predsjedništva BiH.

Dodao je da ima sastanak i sa Draganom Čovićem, te da misli da će "više govoriti o lijepom vremenu, nego o kombinacijama".

Ivanić je ranije razgovarao i sa Bakirom Izetbegovićem, ali ništa konkretno nije dogovoreno. Napomenuo je da puno toga zavisi kakvo će biti konstituisanje Doma naroda i Vlade FBiH.