Bez imalo srama
0

Mladen Grujičić: Nisam vrijeđao udruženje Majki Srebrenice nego sam mislio na Muniru Subašić

F. H.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić je nakon održane komemorativne sjednice u Skupštini Općine Srebrenica opet u javnom nastupu vrijeđao predsjednicu udruženja Majke Srebrenice Muniru Subašić.
"Ona je rekla (Munira Subašić op.a) da sam ja fašista. To je ta vaša politika, izvlačite stalno iz konteksta. Ja sam prema njenom radu, njenom poslu, njenom tretiranju žrtava, njenom ophođenju prema Srbima i prema nekome ko ne misli kao ona. To je jedan dio koji je prevršio čašu kada je rekla da sam ja fašista. To nije moj ni njen sukob. Ona jednostavno mrzi. Možda ima razlog, izgubila sina, sinove. Ja sam mislio na nju, nisam mislio na sve Majke Srebrenice. Mislio sam samo na tu ženu jer ona vodi udruženje Majke Srebrenice", kazao je Grujičić.

Podsjećamo Grujičić je oči obilježavanja genocida nad Bošnjacima prilikom čega je vrijeđao Majke Srebrenice.

On je za Večernje novosti rekao kako Srbi ne odustaju od pomirenja, ali ni od borbe za istinu "šta se zaista događalo od 1992. do 1995. godine u Srebrenici".

Kazao je kako međusobni odnosi Bošnjaka i Srba danas u Srebrenici dobro funkcionišu, ali da su "Majke Srebrenice i dalje motor svake mržnje među ljudima".

"Ogromna većina tih žena ne živi u Srebrenici, nego imaju zgradu u Potočarima. Jedan broj tih žena je postao prebogat. Kada idu da 'govore' svoju istinu o ratu u BiH, većina nosi 'bubicu' u uhu, pa ima smiješnih događaja kada ne čuju šta im sufliraju", rekao je Grujičić.

Majke Srebrenice su se na ovo oglasile saopćenjem u kojem su pitale Grujičića zašto mora vrijeđati na dan kada se dijelovi kostiju upućuju prema Potočarima.

"Zašto na dan kada dijelove kostiju naše djece ispraćamo prema Potočarima. Zar nisi mogao suzdržati se bar dok ne prođe pet dana od dženaze? Zato Grujičiću, što je očito tvoja mržnja jača od svih drugih ljudskih osjećanja. Zato što su tvoji idoli Karadžić, Mladić, Šešelj i drugi čije su ruke krvave da ih ni Drina ne može oprat", navele su Majke Srebrenice.

Grujičić je rekao da to što komemorativnoj sjednici općinskog vijeća nisu prisustovali predstavnici Bošnjaka samo politikanstvo i da nisu prisustvovali oni koji su u opoziciji.

"Kada budu u vlasti oni će doći na Skupštinu sigurno. Oni bojkotuju predsjednika Skupštine koji je Bošnjak, koji možda nije po njihovoj volji. Možda ja nisam po njihovoj volji, ali to je politikanstvo", kazao je Grujičić.