{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladen Ćavar: Mjere nadzora u BiH podignute na višu razinu pripravnosti

A
8.1.2015. u 13:36
0
44
Mladen Ćavar: Mjere nadzora u BiH podignute na višu razinu pripravnosti
0
Mladen Ćavar: Mjere nadzora u BiH podignute na višu razinu pripravnosti
Mladen Ćavar
Zbog terorističkog napada u Parizu mjere nadzora u Bosni i Hercegovini su podignute na višu razinu pripravnosti, potvrdio je Mladen Ćavar, vršilac dužnosti ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine. 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
On je istakao kako je održan sastanak zvaničnika Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u Bosni i Hercegovini i ostalih policijskih agencija na razini Bosne i Hercegovine. 

"Svi smo šokirani i iznenađeni onim što se desilo. Razmjenjujemo informacije i poduzimamo adekvatne mjere u koordinaciji svih policijskih agencija u Bosni i Hercegovini. Odmah po saznanjima onoga što se desilo u Parizu iskoordinirane su aktivnosti Tužilaštva BiH i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i određene su pojačane mjere nadzora, odnosno stepen je povećan na višu razinu pripravnosti", istakao je Ćavar za Anadoliju. 

Vršilac dužnosti ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine naveo je kako je od jučer pojačana mjera nadzora Ambasade Republike Francuske u BiH, te kako se u slučajevima terorističkih napada pojačava i nadzor nad objektima Ambasade SAD-a što je i učinjeno. 

"Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u BiH odredit će za koja diplomatsko-konzularna predstavništva u Sarajevu i BiH će na osnovu raspoloživih informacija uvesti dodatni nadzor. Osim Francuske i SAD-a pojačani nadzor će se uvesti za još neke ambasade. Zbog sigurnosnih razloga ne možemo izlaziti sa svim detaljima u javnost", istakao je Ćavar. 

U terorističkom napadu u Parizu jučer je ubijeno 12 osoba od čega deset novinara i dva policajca. U novoj pucnjavi u Parizu jutros je ubijena još jedna policajka, a jedan policajac je povrijeđen. Istovremeno, napadnute su dvije džamije i jedan restoran u blizini džamije.   

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: