|

Ambasador Ivan Orlić: Sigurnosne mjere u Parizu su podignute na najviši mogući nivo

Ambasador Ivan Orlić: Sigurnosne mjere u Parizu su podignute na najviši mogući nivo
14
Piše: E. S. H.
7.1.2015. u 16:09
0
komentara
14

dijeljenja
Ambasador Ivan Orlić: Sigurnosne mjere u Parizu su podignute na najviši mogući nivo Ambasador Ivan Orlić sa predsjednikom Francuske Francoisom Hollandeom (Foto: Mvp.ba)
"Napad na redakciju časopisa Charlie Hebdo je napad na slobodu govora", izjavio je za Klix.ba ambasador Bosne i Hercegovine u Francuskoj Ivan Orlić.
Podsjećamo da su najmanje dvije osobe napale redakciju satiričnog magazina Charlie Hebdo u Parizu, pri čemu je ubijeno 12 osoba.

"Prije podne je počinjen teroristički napad na pariski satirični časopis Charlie Hebdo, kojem je i ranije prijećeno. Novinari i tehnički crtači su bili u redakciji, poginulo je 10 novinara i dva policajca. Povrijeđeno je 20 osoba, od kojih četiri teško", podsjetio je ambasador Orlić.

Rekao je da Vlada Francuske zasjeda od 14 sati. Ministar unutrašnjih poslova i ministrica kulture su se obratili javnosti, a predsjednik Francuske Francois Hollande je izjavio da je ono što se jutros desilo u Parizu neviđeno barbarstvo i teroristički čin bez presedana u Francuskoj.

"Sigurnosne mjere u Parizu su podignute na najviši mogući nivo, nema panike, život se odvija normalno. Pariz je veliki kozmopolitski grad i svi su zgroženi informacijom koju su čuli jutros. Mogu potvrditi da su napadači još u bijegu", izjavio je za Klix.ba ambasador Ivan Orlić.

Napomenuo je da nema povrijeđenih građana Bosne i Hercegovine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.