{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladen Ćavar i Mirsad Vilić na Skupštini Interpola u Monaku

P
4.11.2014. u 20:13
0
8
Mladen Ćavar i Mirsad Vilić na Skupštini Interpola u Monaku
0
Mladen Ćavar i Mirsad Vilić na Skupštini Interpola u Monaku
Misad Vilić sa generalnim sekretarom Interpola (Foto: Patria)
Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mladen Ćavar u pratnji direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića prisustvuje 83. generalnoj skupštini Interpola koja se ove godine održava u Monaku, prenosi bh. novinska agencija Patria.
Tokom četverodnevnog zasjedanja razmatrat će se dosadašnji razvoj međunarodne policijske saradnje kao i glavni sigurnosni izazovi u budućnosti.

U okviru konferencije, ministri država članica Interpola danas su održali sastanak na kojem su diskusije usmjerene na dalji napredak i postignuća, te ključne izazove s kojima se suočavaju policija i vlade diljem svijeta. Posebno je istaknuta potreba jačanja institucija za provođenje zakona te povećanje saradnje između policije, javnog i privatnog sektora u borbi protiv kriminala.

Na kraju sastanka ministri su usvojili Deklaraciju kojom su date smjernice nastavka borbe protiv organiziranog kriminala i terorizma, te potiče jačanje međunarodne policijske saradnje i provođenje zajedničkih operacija, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: