{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladen Bosić: Spreman sam novčano pomoći Belminino liječenje

14.6.2013. u 20:08
4
63
Mladen Bosić: Spreman sam novčano pomoći Belminino liječenje
4
Mladen Bosić: Spreman sam novčano pomoći Belminino liječenje
Mladen Bosić (Foto: Klix.ba)
Mladen Bosić, lider SDS-a i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, u razgovoru za portal Klix.ba kazao je da je spreman novčano pomoći liječenje tromjesečne Belmine Ibrišević koja se trenutno nalazi na klinici u njemačkom gradu Tibingenu.
Predsjednik SDS-a u razgovoru za naš portal demantirao je vijest Agencije Anadolija i spornu izjavu da je slučaj tromjesečne Belmine Ibrišević "orijentalna patetika ravna onoj u serijama koje neki ovdje emituju i gledaju".

"Smatram to izuzetno nekorektnim. Ja nisam rekao da je slučaj bolesne bebe Belmine orijentalna patetika nego pitanje novinarke koja pokušava na takav način zloupotrebljavati nesretno i bolesno dijete u političke svrhe. Šta god da čovjek izjavi, uslijedi spremna haranga i svojevrsno tumačenje onog što se kaže na način kako to pojedini novinari žele", kazao je Bosić za Klix.ba.

Našeg sagovornika zamolili smo da na trenutak zaboravi da je političar i lider jedne stranke koja participira u vlasti na državnom nivou i da prokomentariše cijeli slučaj.

"Svako bolesno dijete izaziva posebne emocije. I ja sam roditelj i znam šta ljudi osjećaju kad je u pitanju bilo koje bolesno dijete. Nije moralno iskorištavati djecu u političke svrhe kako se vrlo često ovdje pokušava. Što se tiče male djevojčice, ona je nažalost bila u situacija da ne može dobiti dokumente. No, ni vlasti Federacije BiH nisu ništa uradile da toj djevojčici pod hitno i u vanrednim uslovima osiguraju putne dokumente na način kako su to radili vlasti u RS-u i Brčko Distrikta koje su shvatile da život ide dalje bez obzira na političke prepreke i prepucavanja", kazao je Bosić.

Upitali smo ga i da li bi bio spreman odreći se polovine ili trećine svoje plate za liječenje Belmine Ibrišević.

"Svakako da sam spreman da pomognem, pomažem i pomagat ću uvijek", kazao je Bosić na kraju razgovora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: