{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladen Bosić: Spreman sam novčano pomoći Belminino liječenje

14.6.2013. u 20:08
4
63
Mladen Bosić: Spreman sam novčano pomoći Belminino liječenje
4
Mladen Bosić: Spreman sam novčano pomoći Belminino liječenje
Mladen Bosić (Foto: Klix.ba)
Mladen Bosić, lider SDS-a i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, u razgovoru za portal Klix.ba kazao je da je spreman novčano pomoći liječenje tromjesečne Belmine Ibrišević koja se trenutno nalazi na klinici u njemačkom gradu Tibingenu.
Predsjednik SDS-a u razgovoru za naš portal demantirao je vijest Agencije Anadolija i spornu izjavu da je slučaj tromjesečne Belmine Ibrišević "orijentalna patetika ravna onoj u serijama koje neki ovdje emituju i gledaju".

"Smatram to izuzetno nekorektnim. Ja nisam rekao da je slučaj bolesne bebe Belmine orijentalna patetika nego pitanje novinarke koja pokušava na takav način zloupotrebljavati nesretno i bolesno dijete u političke svrhe. Šta god da čovjek izjavi, uslijedi spremna haranga i svojevrsno tumačenje onog što se kaže na način kako to pojedini novinari žele", kazao je Bosić za Klix.ba.

Našeg sagovornika zamolili smo da na trenutak zaboravi da je političar i lider jedne stranke koja participira u vlasti na državnom nivou i da prokomentariše cijeli slučaj.

"Svako bolesno dijete izaziva posebne emocije. I ja sam roditelj i znam šta ljudi osjećaju kad je u pitanju bilo koje bolesno dijete. Nije moralno iskorištavati djecu u političke svrhe kako se vrlo često ovdje pokušava. Što se tiče male djevojčice, ona je nažalost bila u situacija da ne može dobiti dokumente. No, ni vlasti Federacije BiH nisu ništa uradile da toj djevojčici pod hitno i u vanrednim uslovima osiguraju putne dokumente na način kako su to radili vlasti u RS-u i Brčko Distrikta koje su shvatile da život ide dalje bez obzira na političke prepreke i prepucavanja", kazao je Bosić.

Upitali smo ga i da li bi bio spreman odreći se polovine ili trećine svoje plate za liječenje Belmine Ibrišević.

"Svakako da sam spreman da pomognem, pomažem i pomagat ću uvijek", kazao je Bosić na kraju razgovora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: