BiH
14

Belminin otac: Predstoji borba za njeno zdravlje

FENA
Belminini roditelji s rodnim listom djevojčice (Foto: Klix.ba)
Belminini roditelji s rodnim listom djevojčice (Foto: Klix.ba)
Tromjesečna Belmina Ibrišević dobila je pasoš i još se nalazi u sarajevskoj Pedijatrijskoj klinici, odakle bi trebala što prije biti izmještena na liječenje u inostranstvo. Belmini treba što prije presaditi koštanu srž da bi joj se spasio život, izjavio je za Fenu njen otac Edmir Ibrišević.

"Ako se može reći za moju kćerku da joj je stanje stabilno, jer nije izgubila ništa na težini. Moja supruga je s kćerkom u bolnici u Sarajevu, a ja sam u Gračanici i podigao sam Belminin pasoš i tako smo skinuli glavnu prepreku, a borba za Belminino zdravlje tek predstoji", kaže otac.

"Za presađivanje koštane srži potrebno je oko 200 hiljada eura i tek treba da pokrenemo humanitarnu akciju. Međutim, mi još ne znamo kada će Belmina biti spremna za izmještanje, jer o tome odlučuju ljekari u Sarajevu, koji rade svakodnevne pretrage", pojasnio je Ibrišević.

Otac djevojčice se nada da će građani iz cijele BiH pomoći da se njegova kćerka izmjesti, najvjerovatnije na liječenje u Njemačku.

"Doktorica koja liječi našu bebu samo nam je rekla da bi se presađivanje koštane srži trebalo uraditi u Njemačkoj. Kada će krenuti to zavisi od ljekara i naravno ako prikupimo potreban novac. Općina Gračanica uplatila nam je 300 KM, a načelnik Nusret Helić obećao je kada se pokrene akcija prikupljanja sredstava da će Općina učestvovati u humanitarnoj akciji", dodao je Ibrišević.

Belminin otac je kazao da postoji veliki interes građana u Gračanici da pomognu u liječenju njegove kćerke, a takvih najava ima i iz ostalih dijelova BiH, pa se unaprijed zahvaljuje svim ljudima koji žele pomoći u liječenju Belmini.