Sporna izjava
6

Mladen Bosić podnio prijavu protiv Dušanke Majkić

Piše: Er. M.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS) podnio je prijavu protiv SNSD-ove zastupnice Dušanke Majkić zbog, kako kaže, notornih laži koje je iznijela o njemu u udarnom terminu RTRS-a.

Bosić je rekao da je bio šokiran kada je na RTRS-u čuo izjavu Dušanke Majkić da je poslije pada Zakona o akcizama sretan dotrčao u parlamentarni restoran i rekao: "Dobro je, pale su akcize, neće biti penzija i plata".

On je istakao da je riječ o notornim lažima na osnovu kojih Majkić sije mržnju, zbog čega je podnio prijavu Komisiji za kodeks Parlamentarne skupštine BiH za koju je nadležna Komisija za ljudska prava i izbjeglice.

Majkić je rekla novinarima da Bosić treba napraviti uvid u stenogram s obzirom na to da je, prema njenim tvrdnjama, ona prenijela samo izjavu koju je u toku sjednice izrekao zastupnik SBB-a Damir Arnaut.

"Ja nemam tu šta da dodajem. Postoje ljudi koji će to potvrditi. Ja se nadam da će Arnaut, koji je to ispričao, bit hrabar da to ponovi na raspravi. Treba biti hrabar i stajati iza rečenog. To je očito i to je rečeno, postoji 40 zastupnika koji su to čuli", rekla je Majkić.

Ipak, stenogram jasno pokazuje da Majkić nije dobro čula izlaganje Damira Arnauta koji je medijima potvrdio da on nije imenovao Mladena Bosića, već da je rekao kako je to izjavio neko iz SDS-a.