|

Mlade aktiviste kiša nije omela u zagovaranju prava djece u BiH

Mlade aktiviste kiša nije omela u zagovaranju prava djece u BiH
0
Piše: A. U.
23.11.2013. u 13:20
59
komentara
0

dijeljenja
1/6 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
2/6 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
3/6 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
4/6 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
5/6 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
6/6 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Učenici iz više sarajevskih osnovnih škola obilježili su na Trgu djece Sarajeva Međunarodni dan Konvencije o pravima djeteta dijeleći letke i skrećući pažnju građana na sve probleme sa kojima se susreću djeca u BiH.
"20. novembar je Dan Konvencije o pravima djeteta, a mi smo se okupili kako bi ga obilježili tako što ćemo dijeliti letke i skrenuti pažnju građana na to koliko djeca imaju prava u našoj zajednici", rekla nam je učenica Amela Velić

Učenici su došli iz više sarajevskih škola i podijeljeni su u tri grupe, a čitav događaj organizovala je Mreža NVO u više bh. gradova.

"Tokom cijele godine imamo radionice i radimo na ovome. Danas treba da skrenemo pažnju građana i anketiramo ih koliko oni zapravo znaju o pravima djece", kaže učenica Alma Džeko.

"Nažalost, mnogi ljudi nisu upoznati o Konvenciji o pravima djeteta, pa čak i ne znaju šta to znači. Zato smo mi ovdje", rekao nam je učenik Alen Alagić

Učenici su Dan Konvencije o pravima djeteta obilježili tek na današnji dan, budući da su 20. novembra imali predavanje u Parlamentu BiH.
Prijavi grešku


Komentari (59)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...