Zbog radova na autocesti
2

Mještani Zvirovića obustavili blokade saobraćaja, Kinezi im riješili problem

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Mještani Zvirovića su obustavili blokade saobraćaja u tom naselju prema Čapljini nakon dva dana ukazivanja na probleme koje im stvaraju radovi kineske firme China State Construction Engineering Coorporation Limited, koja gradi autoput.

Blokadu saobraćaja, koju su mještani planirali održati danas na pet sati, su obustavili jer je izvođač radova bez puno priče došao riješiti problem koji su mještani isticali.

Kako nam je kazao predstavnik mještana Jakov Šimović, blokade saobraćaja su organizovali zbog nesnosne prašine koja ulazi u dvorišta i domove tamošnjih stanovnika s alternativnog puta koji je kineska kompanija napravila u tom naselju, o čemu su izvještavali izvođača radova i tražili rješenje. Ali kako kaže, s obzirom na to da nisu dobili nikakvu garanciju da će riješiti problem, bili su primorani blokirati saobraćaj i javnosti skrenuti pažnju na problem koji imaju.

"Oni su se danas pojavili i odmah počeli betoniranje alternativnog puta s kojeg nam je dolazila prašina i život nam činila nesnosnim, tako da smo obustavili blokade saobraćaja", kaže Šimović za Klix.ba.

Podsjetimo da su prije dva dana počele blokade saobraćaja prema Čapljini i da su mještani najavili da će svaki dan blokadu saobraćaja produžavati za sat više i biti ustrajni sve dok se na toj dionici saobraćaj potpuno ne zaustavi, ako problem koji imaju ne bude riješen.