Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovoj zeni svaka cast!! Kada bi bilo jos ovakvih ljudi (bez obzira na vjeru) ocuvala ovu tradiciju, stanje u drzavi bi barem bilo bolje.
Bosanski kraljevi Tvrtko I (1377 - 1391) Stjepan Dabiša (1391 - 1395) Jelena Gruba (1395 - 1398) Stjepan Ostoja (1398 - 1404; 1409 - 1418) Tvrtko II (1404 - 1409; 1421 - 1433) Stjepan Ostojić (1418 - 1420) Radivoj Ostojić (1421 - 1433) Stjepan Tomaš (1435 - 1461) Stjepan Tomašević (1461 - 1463) Bosanske kraljice Doroteja Bugarska (1377 - ?), supruga Tvrtka I, kćer bugarskog cara Ivana Stracimira Jelena Gruba (1391 - 1395), supruga Stjepana Dabiše Vitača, prva supruga Stjepana Ostoje Kujava Radenović (1399 - 1415), druga supruga Stjepana Ostoje Jelena Nelipčić (1416 - 1418), treća supruga Stjepana Ostoje, prethodno supruga Hrvoja Vukčića Hrvatinića Doroteja Gorjanska, supruga Tvrtka II Vojača (1443-1445), supruga Stjepana Tomaša Katarina Kosača (1446 - 1461), supruga Stjepana Tomaša Jelena Branković (1461 - 1463), supruga Stjepana Tomaševića
a nijedan od tih vladara Bosne nije bio , poturceni Srbin i musliman, balija kao ti, mozes da crknes od muke balija, svi su oni Bili Srbi ili Hrvati i krscani, a ne muslimani kao ti, koji su okupirali Bosnu, a protiv kojih su se skoro svi krscanski vladari Bosne borili, i sto nam ne napises kako kao najveci svoj muslimanski praznik u Bosni slavis dan kad ste proterali Bosansku kraljicu Katarinu i ubili u Kljucu poslednjeg Bosanskog kralja, za tu izdaju vam poturceni Srbi i Hrvati nikada necemo oprostiti sve dok muslimansko pitanje jednom zauvek ne resimo u nasoj zemlji Bosni i Hercegovini!
@strahinja.banovic.1042 KOLIKO ZNAM VLATKO JE BIO POSLAT U POMOC SRBIMA OD STRANE TVRKA BOSANSKOG KRALJA TO NA BOJ NA KOSOVUODMAH ZATIM 1939 TVRTKO I UMIRE..ti imas neku svoju istoriju.istoriju mrznje prema muslimanima.hajd sad mrs
poslat sa Srpskim vitezovima iz Bosne da brani Srbiju i Bosnu od najezde vas pedofilskih muslimanskih hordi sa istoka koji ste nedugo zatim okupirali celu Bosnu, proterali njenu kraljicu Katarinu i Mucki u Kljucu ubili njenog poslednjeg kralja, vi muslimani ste ovde samo privremeni okupatori na nasoj zemlji i nista vise!
strahinja.banovic.1042 nisu krscani bili ovdje,. sjeti se da su kraljevi bosanski bili malo drugaciji od tadasnjeg rima i vjere koju je taj rim vodio,.imali smo svoju crkvu, svoju vjeru, samo su morali malo da se uvlace papi da nebi poslao krizare,. a to sto su dosli osmanlije pa uveli islam je isto ko da su krizari dolsi,. a posto si vidim veliki moderni srbin sjeti se sta su osmanlije radili srbima,. toliko u tebi ima mrznje prema osmanlijama, muslimanima koliko njihovih gena u tebi, jer tadasnja imperija je srbiju nazivala bordelom,. kad im se digne idu u srbiju habaju sve sto stignu
glupaco jedna neobrazovana, vidi se odmah da si glupa i lojava muslimanka!ta vera je bila samo delom prihvacena od nekih Bosanskih vladara i dela stanovnistva Bosne i bila je izrazito krscanska....bogumilska krscanska vera koja je verovala samo u isusa hrista , a ne u nekakvog vaseg muslimanskog pedofila muhameda, kao sto sad pravite spomenike po Tuzli i falsifikujete originalne krscanske povelje Bosanskih kraljeva kao sto ste to uradili sa poveljom Kulina bana , pa sada zamotane muslimanke i nindze sa inteligencijom kisne gliste kao sto si ti ubedjuju ljude da je Kulin ban ustvari bio musliman, koji ste vi lazovi i glupani balije!!jel ste svi vi poturceni Srbi i Hrvati postali toliko glupi i genetski izdeformisani od kad ste se poturcili, pa ne znate da je bogumilstvo bilo jedna od najlepsih i najiskrenijih krscanskih religija!
@lik5 da i bas zbog toga treba da citas.zanimljivo je da je dosta stanovnistva izbjeglo iz bosne ulaskom turaka.dio koji je ostao je primio islam a jedan dio izbjeglog stanovnistva se vratio na svoja ognjista uz sultanovu garanciju da ih njihova vjera nece kostati glave.jesi li se zapitao pametnjakovicu kako su opstale sve te stare crkve.zasto one nisu unistene?a znas li sta je sveta stolica radila sa pripadnicina bosanske crkve???sve je to istorija.
zaboravio si da kazes poturceni"sa pripadnicima krscanske bogumilske Bosanske crkve u kojoj su svi verovali samo u ucenje isusa hrista, a ne nekog Muhameda sto bi vi da falsifikujete kao sto ste falsifikovali povelju Kulina bana na spomeniku u Tuzli"i koju ste vi muslimani unistili kada ste okupirali Bosnu i ubili naseg poslednjeg Bosanskog kralja!
@strahinja.banovic.1042 opet ti??? daj odsmrdi na neki od rezimskih portala covijece .samo trujes i trollas.nisi zanimljiv uopste
@lik5 ne postoji niti jedna zemlja u evropi a da ne govorim na balkanu da na nju neka od imperija tog vremena nije utjecala.bistri istoriju bosne i balkana .svasta se moze nauciti. respect za sve iskrene cuvare bosanske tradicije i istorije!!!
kad to kaze poturcena fukara koja je prodala svoju veru za veceru i ciji su muslimani okupirali nasu krscansku zemlju Bosnu i Hercegovinu dok je njemu mrska vojska Bosanskih Srba vodjena Vlatkom Vukovicem branila Bosnu i kod Bilece 1388 i na Kosovu 1389, ne zna covek da li bi pre plakao ili bi se smejao!
Alo strhinjice moj dobri i malo poremeceni i mrznjom zadojeni. Kako ti mozes da optuzujers mene da sam JA kriv zato sto je tamo neki moj prapracukuncukundjed presao sa neke vjere na neku drugu i ja sam danas to sto jesam? Ali zapamti jedno junace moj dobri. Vjera je promjenjljiva,a etnos i nacija nikad. JESMO bili krscani prije islama na ovim prostorima ali NISMO nikad bili hrvati i srbi. TO dvoje ne mijesaj. OVdje oduvijek zive dobri bosnjani. Pozz
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dok nisu dosli muslimani, okupirali celu Bosnu gde i danas vladaju na 24% teritorije oterali kraljicu Katarinu i ubili krvolocno, mucki i na prevaru poslednjeg Bosanskog kralja u Kljucu, koji je bio krscanin, a ne musliman kao vi poturice!
BiH je nasa i mi vladamo sa vise teritorije nego vi, a sta ti trazis ovdije? To je bio Kralj Bosne i Bosnjaka i znamo da ces reci da je bio Srbski kralj i Srbin, ali nije, bio je Katolik i vladar Bosne, a to sto smo mi promijenili vjeru nemora da znaci da smo zaboravili svoje vladare iz srednjeg vijeka ma koje god oni vjere bili. Mi i da smo poturice nismo Turci kao neki!
ovo je dokaz da bosne ima i da ima bosanaca...a one koji sumnjaju u to neka potraze na you tube od rejhana pricu:bosna ponosna