{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mještani Ostrožca protestuju zbog najave da se migranti smjeste u hotel kod Cazina

5.7.2018. u 14:21
72
25
Mještani Ostrožca protestuju zbog najave da se migranti smjeste u hotel kod Cazina
72
Mještani Ostrožca protestuju zbog najave da se migranti smjeste u hotel kod Cazina
Vijeće građana USK najavilo je za sutra proteste ispred hotela Sedra gdje je planirano, po prijedlogu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da budu smješteni migranti.
"Kao kordinator Vijeća građana USK pozivam građane i medije sutra na proteste MZ Ostrožac za sutra 6. juna sa početkom u 11 sati ispred hotela Sedra da se okupimo kao građani i da iskažemo svoje protivljenje da se migranti i izbjeglice smjeste u kompleks hotela Sedra kako je najavio ministar sigurnosti Dragan Mektić", navodi se u pozivu.

Iz Vijeća građana USK-a poručuju da je vlasnik hotela Sedra Halil Bajramović, koji to prezentira javnosti kao humani svoj gest, iako je poručuju pozadina drugačija.

"U stvari radi se o iznajmljivanju hotela Sedra za 35.000 eura mjesečno. Nemamo kao građani ništa protiv bilo čijeg humanog rada za novac ali privatno iznajmljivati jedan hotel smješten uz najljepši dio rijeke Une i turističkog naselja je van svake pameti. Postoje društveno državni kapaciteti kao što su kasarne i tome slično kao sigurni i ograđeni objekti i neka se tamo uz državnu kontrolu smještaju ti unesrećeni ljudi. Naravno ovo sve od strane Mektića ministra ne bi tako sve glatko prošlo i proteklo sa ovakvom sramnom odlukom sa višeg nivoa vlasti da gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić nije na ovom bio isključiv i inzistirao kao rješenje kroz novac", navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: