"Naš Neum"
51

Mještani ogorčeni: Političarima su puna usta Neuma danas i u predizbornoj kampanji

Piše: R. D.
Neum (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Neum (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mještani jedinog bh. grada na Jadranu danas su blokirali magistralni put na 15 minuta kao vid upozorenja na saobraćajnu blokadu kojoj su izloženi, posebno u ljetnom periodu.

Predsjednik Udruženja Naš Neum Dalibor Krešić za naš portal kaže da su protesti prošli dostojanstveno, da vjeruju da će biti ispunjeni zahtjevi građana Neuma, ali i da su političarima puna usta Neuma samo u predizbornoj kampanji.

"Zakazani protest i blokadu saobraćajnice smo održali i sve je prošlo vrlo dostojanstveno, uz jedan manji incident. Iako smo najavili blokadu od pola sata, za samo 15 minuta kolone su bile desetak kilometara, kako nam je kazala policija, pa smo blokadu prometnica okončali, da se ne bi stvorio još veći problem", kazao nam je Krešić.

Građani Neuma, kao i članovi udruženja, mnogo očekuju od današnjih sastanaka u Sarajevu, gdje bi vlade dviju zemalja trebale dogovoriti rješenja ovakvih gorućih problema.

"Mi smo optimisti, znaju se naši zahtjevi, oni su realni, a današnji događaj je ilustrirao kakva je saobraćajna slika kod nas. Mi ćemo pričekati desetak-petnaest dana pa vidjeti kako će se stvari odvijati i šta će biti s obećanjima koja dolaze. U slučaju da se ništa ne desi, opet nam slijede slične akcije", dodao je Dalibor Krešić, napominjujući da ovo nisu lične odluke, već odluke upravnog odbora u kojem sjedi petnaest ljudi.

Na pitanja kako komentariše podršku zahtjevima načelnika Živka Matuška, kao i člana Predsjedništva Dragana Čovića, Krešić kaže da su isti tu već godinama, a da se ništa ne mijenja.

"Političarima su puna usta Neuma samo u predizbornoj kampanji, a stanje se ne mijenja. Meni je žao što ovo govorim, ali mi godinama upozoravamo, a niko ništa konkretno ne radi da riješi ovaj naš problem", kazao nam je Dalibor Krešić, predsjednik Udruženja Naš Neum.