{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mještani naselja Ciglane i dalje idu stepenicama, kosi lift u kvaru dva mjeseca

23.4.2015. u 10:00
1
45
Mještani naselja Ciglane i dalje idu stepenicama, kosi lift u kvaru dva mjeseca
1
Mještani naselja Ciglane i dalje idu stepenicama, kosi lift u kvaru dva mjeseca
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ni dva mjeseca nakon što je kosi lift na Ciglanama prestao raditi pokvareni dijelovi nisu zamijenjeni, a mještani ovog sarajevskog naselju i dalje idu stepenicama.
Za kupovinu novih dijelova je potrebno 12.000 KM, a ranije su preduzeću GRAS ta sredstva obećana od Općine Centar i Ministarstva saobraćaja u iznosu od po 6.000 KM.

Direktor preduzeća GRAS Avdo Vatrić nam je rekao da su tenderom izabrali dobavljača dijelova koje je potrebno zamijeniti i da očekuju isporuku.

"U fazi su radovi na popravci, ali sredstva još nismo dobili. Mi ćemo to završiti na svoj način, a vjerovatno ćemo dobiti obećana sredstva", rekao je Vatrić za Klix.ba.

Podsjećamo, još uvijek nije utvrđeno ni ko je vlasnik lifta i ko je nadležan za održavanje. Te obaveze su nakon rata dodijeljene preduzeću GRAS. Odluka o tome ko će biti vlasnik će uslijediti nakon što se vidi ko je pravni nasljednik firme koja je prije rata radila na održavanju i nakon čega je održavanje dodijeljeno preduzeću GRAS.

Osim ove popravke i zamjene dijelova, za nastavak rada potrebno je izvršiti generalni remont, za što je potrebno izdvojiti blizu 100.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: