{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mještani Kolića pobjegli od klizišta i poplava, na livadi čekaju pomoć

16.5.2014. u 19:47
227
51
Mještani Kolića pobjegli od klizišta i poplava, na livadi čekaju pomoć
227
Mještani Kolića pobjegli od klizišta i poplava, na livadi čekaju pomoć
Arhiv/Klix.ba
Oko stotinu mještana sela Kolići u blizini Bistričaka u Zenici je napustilo svoje kuće i smjestilo se na livadu, kilometar udaljenosti od svojih kuća. U njihovom selu je situacija kritična, kuće su ugrožene zbog klizišta, a srušene su četiri.
"Niko nam ne dolazi da nam pomogne. Izašli smo iz kuća jer se bojimo da će se srušiti. Životinje su nam ostale u štalama, a ovdje su ljudi stari i bolesni, jedna žena bi se uskoro trebala poroditi", rekao je za Klix.ba Derviš Kazić, jedan od mještana sela Kolići.

Dodao je da sa jedne strane sela protiču dva, a sa druge tri potoka te da je situacija kritična. Traktori i auta su ostali u blizini kuća, a za hranu se snalaze. Ponijeli su nešto iz kuća i po potrebi se vrate u selo kako bi uzeli hrane i vode.

Zapalili su vatru i smjestili se u šatore u brdu iznad sela. Mole sve koji su u mogućnosti da dođu do njih jer kiša i snijeg i dalje pada.

Javila nam se Merjem Aganović iz Sarajeva čija sestra je u selu Kolići. Rekla nam je da izviđači koji su bili u selu nisu vidjeli tako tešku situaciju.

"Sela Smajići, Kolići i Bistričak su u kritičnoj situaciji. Tri trudnice, dijete koje je operisano prije dva mjeseca i jedan bolestan čovjek koji hitno treba pomoć ljekara su vani, na hladnoći. Nadamo se da će uskoro neko evakuisati ove ljude", rekla je Aganović za Klix.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: