Uhapšeni bivši policajci
31

Mjere zabrane za uhapšene članove komisije za polaganje vozačkih ispita

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je Općinskom sudu u Tešnju prijedlog za izricanje mjere zabrane za 18 osumnjičenih članova komisije za polaganje vozačkih ispita koji su uhapšeni u Kaknju, Visokom i Zenici nakon brze akcije MUP-a ZDK.

Kako Klix.ba saznaje, prijavu za primanje dara podnio je instruktor iz Tešnja, a nakon višemjesečnih aktivnosti i prikupljanja dokaza u subotu je izvršeno i hapšenje 18 članova komisije koji su taj dan trebali obaviti svoje zadatke s kandidatima na području Visokog, Kaknja i Zenice.

Sve se dogodilo u nekoliko minuta na tri lokacije, a uhapšeni članovi komisije, među kojima su navodno i bivši službenici policije koji su obavljali poslove članova komisije, slobode su lišeni tokom prozivke kandidata na poligonu za polaganje vozačkog ispita.

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona je nakon ispitivanja osumnjičenih osoba uputilo Općinskom sudu u Tešnju prijedlog za izricanje mjera zabrane prema svim osumnjičenim osobama i to: zabranu preduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti obavljanje poslova ispitivača u svojstvu članova ispitne Komisije za vozače motornih vozila ZDK i mjeru zabrane sastajanja s određenim osobama.

U navedenoj akciji, zbog obimnosti preduzetih poslova, učestvovalo je sedam tužilaca, tri stručna savjetnika saradnika tužioca, kao i veći broj ovlaštenih službenih osoba MUP-a ZDK, što je sve imalo za posljedicu efikasno i kvalitetno obavljanje potrebnih istražnih radnji s ciljem prikupljanja potrebnih dokaza.