BiH
6

Mitrović: Podnijet ćemo tužbu zbog vrijeđanja u Dobrovoljačkoj

SRNA
Organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srske podnijeće iduće sedmice Kantonalnom sudu u Sarajevu tužbu protiv NN lica zbog uvreda koje su jučer u Sarajevu uputili porodicama poginulih vojnika prilikom obilježavanja 20 godina od stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici.

"Za nas je neprihvatljivo vrijeđanje porodica stradalih vojnika JNA, kao i činjenica da pripadnici Kantonalnog MUP-a nisu ništa preduzeli da to na vrijeme spriječe, zabranom okupljanja bošnjačkih udruženja na obližnjem mostu Drvenija", rekao je Srni predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović.

Mitrović je rekao da ova organizacija nikada neće odustati od zahtjeva za postavljanje spomen-ploče stradalim Srbima i vojnicima JNA u "Dobrovoljačkoj", "Tuzlanskoj koloni", "Kazanima", kasarni "Viktor Bubanj" i svim ostalim srpskim stratištima u Federaciji BiH.

"Nikada nećemo odustati od procesuiranja ratnih zločina nad Srbima u BiH i izvođenja pred lice pravde najodgovornijih vojnih i političkih zvaničnika bivše Republike BiH", zaključio je Mitrović.