{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mitrović: Budžet za 2015. godinu bit će vraćen novoj Vladi FBiH

F
17.3.2015. u 15:19
0
2
Mitrović: Budžet za 2015. godinu bit će vraćen novoj Vladi FBiH
0
Mitrović: Budžet za 2015. godinu bit će vraćen novoj Vladi FBiH
Saša Mitrović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH ovogodišnji budžet trebao bi po hitnom postupku razmatrati 25. marta, s obzirom na to da odluka o privremenom finansiranju Federacije BiH ističe 31. marta, izjavio je za Fenu potpredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Saša Mitrović.
Kazao je da će budžet FBiH, koji je predložila dosadašnja Vlada FBiH biti vraćen novoj Federalnoj vladi, koja će ga po hitnom postupku dostaviti Predstavničkom domu.

Članovi Kolegija Predstavničkog doma su iskazali opredijeljenost za usvojanje budžeta da bi se omogućilo potpuno funkcioniranje Federacije BiH te ostvarivanje zakonskih prava građana.

Naglašeno je da se budžetom predviđaju i definišu fiskalni parametri, ponašanje, red i odgovornost, posebno prema 393.107 penzionera, 92.919 korisnika boračkih naknada, 10.255 civilnih žrtava rata i 40.837 neratnih invalida.

Pored usvajanja budžeta, potrebno je da se donesu odluke koje se odnose na tri vanbudžetska fonda - Fond PIO, Fond zdravstvenog osiguranja i Fond za zapošljavanje.

U tom kontekstu, Kolegij Predstavničkog doma formirao je Radnu grupu za izradu programa rada Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koju čini pet članova.

To su Saša Mitrović, koordinator grupe, Safet Kešo, Muharem Fišo, Sead Dizdarević i Josip Martić. Kako je Josip Martić (HDZ BiH) imenovan za ministra prostornog uređenja, dodaje Mitrović, morat će se naći zamjenski član ove radne grupe.

"Program rada Predstavničkog doma Parlamenta FBiH mogao bi uskoro biti gotov, jer mi čekamo samo povrat od svih šefova klubova da dostave svoje prijedloge, pa da i to uvrstimo", istakao je za Fenu Mitrović, koji će pri izradi Programa rada Predstavničkog doma Parlamenta FBiH insistirati na aktivnostima koji se tiču proevropskih reformi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: