|

Mitropolit Nikolaj na Božić služi u Sabornom hramu u Sarajevu

Mitropolit Nikolaj na Božić služi u Sabornom hramu u Sarajevu
0
S
SRNA
6.1.2011. u 08:59
0
komentara
0

dijeljenja
Mitropolit Nikolaj na Božić služi u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit dabrobosanski Nikolaj
Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Nikolaj služit će na Božić, 7. januara, Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja presvete Bogorodice u Sarajevu.
Danas na Badnji dan mitropolit Nikolaj služit će praznično večernje, uz tradicionalno paljenje badnjaka u hramu Svetog proroka Ilije na Sokocu.

Drugog dana Božića, na pravoslavni praznik Sabor presvete Bogorodice, mitropolit će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Svetog proroka Ilije na Sokocu. Trećeg dana Božića, na pravoslavni praznik Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, Sveta arhijerejska liturgija bit će služena u hramu Uspenja presvete Bogorodice na Palama.

Na pravoslavni praznik Obrezanja Gospodnjeg - Svetog Vasilija Velikog i pravoslavnu Novu godinu 14. januara, Sveta arhijerejska liturgija bit će služena u hramu Uspenja presvete Bogorodice u Mokrom.

Na Bogojavljenje, 19. januara, bit će služena arhijerejska liturgija i Veliko osveštanje vode u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu.

Na pravoslavni praznik Svetog Save, 27. januara, Sveta arhijerejska liturgija i slavski obred bit će služeni u hramu Svetog Save u Blažuju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.