Pronađena samo jakna
392

Misteriozan nestanak Envera Pendeka u Sarajevu: 56-godišnjak otišao raditi i više se nije vratio

Piše: L. K.
Fotografija: Facebook
Fotografija: Facebook
U sarajevskom naselju Aerodromsko nestao je 56-godišnji Enver Pendek. On je, kako nam je kazala njegova sestra, nestao prije deset dana kada je otišao raditi kod nepoznatog čovjeka, a nestanak je prijavljen tek jučer, što je za Klix.ba potvrđeno u MUP-u KS.

Članovi Enverove porodice obratili su se portalu Klix.ba za pomoć u pronalasku nestalog Envera. Opisali su ga kao 56-godišnjeg muškarca koji je na sebi nosio duksericu, pantalone i cipele u trenutku kada su ga vidjeli posljednji put.

Ona kaže kako je njen brat Enver otišao kod njima nepoznatog čovjeka da radi nekoliko dana, te se više nije javljao.

"Kad je otišao prvi dan da radi, zvao je da pita kako je naša mama. Poslije je u njegovo ime zvao taj čovjek kod kojeg je radio, samo da pita kako je mama da može reći Enveru. Po tim pozivima smo zaključili da je Enver kod njega i da tu noći. Međutim, prije dva-tri dana taj čovjek je prestao zvati i onda se pojavio na našim vratima i tražio Envera, tvrdivši da mu on treba vratiti ključ od kuće", rekla je Emira.

Emira se zbunila njegovom pojavom, te joj tek tada ništa nije bilo jasno. Dodala je da su zatim ona i njen mlađi brat obili vrata kuće u kojoj je navodno Enver radio i da su unutra nisu pronašli nikoga, ali da je u kući na stolici stajala Enverova jakna.

"Njegova jakna je bila prašnjava i stajala je sa strane u prostoriji. Sjećam se da je ovaj čovjek tada rekao da mu je drago što nije našao Envera u kući, nego što je tu samo njegova jakna", rekla je.

Više informacija, kako kaže Emira, od tog trenutka nema.

"Mislim da će uskoro privesti muškarca koji nas je zvao deset dana, a kod koga je moj brat radio. Nadam se da, ako on ne bude imao više informacija o njemu, imat će građani Sarajeva nakon što se informišu kroz medije o ovom slučaju", rekla je Emira.

Porodica Pendek moli sve građane da ukoliko ga vide jave na broj telefona 062 856 291 ili najbližoj policijskoj stanici.