BiH
40

Mirza Hatić priveden, policija pretresla i stan njegove supruge Lejle

Klix.ba
Privođenje Mirze Hatića (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U policijskoj akciji Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova KS koja je danas izvedena u centru Sarajeva uhapšene su tri osobe.

U dvosatnoj akciji koja se odvijala u ulici Kulovića, pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su Mirzu Hatića, njegovu suprugu Lejlu i Hilmiju Garibovića.

Nakon što su prikupljeni dokazi, među kojima je i torba sa 50.000 eura, koja se nalazila u blizini Hatića, a za koju on tvrdi da mu ne pripada, uhapšeni su privedeni na ispitivanje u policiju.

Također, od Hatića je izuzet i njegov motocikl i još neke stvari. Policija pretresa i stan Hatićeve supruge Lejle u ulici Hamdije Kreševljakovića br. 25.

Kako saznajemo, Lejla je u stanu sa bebom od deset mjeseci. Policija je trenutno ne može odvesti na saslušanje zbog toga što nema kome ostaviti dijete.

Prema Krivičnom zakonu FBiH, za iznudu, koja se Mirzi Hatiću stavlja na teret, u kojoj se upotrijebi oružje ili opasno oruđe kako bi se pribavila imovinska koristi, ili ako je krivično djelo počinjeno u sastavu grupe ljudi ili zločinačke organizacije, predviđena je kazna zatvora od jedne do 10 godina.

Hatić i Garibović su od ranije poznati policijskim organima.