Skupština KS
804

Mirza Čelik predložio deklaraciju kojom se osuđuje negativno spominjanje Fakulteta za sport

I. Č.
Mirza Čelik (Foto: D. S./Klix.ba)
Mirza Čelik (Foto: D. S./Klix.ba)
Mirza Čelik, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, predložio je usvajanje deklaracije kojom bi se "najoštrije osudilo spominjanje u negativnom kontekstu časnog zanimanja studenata koji pohađaju ili su završili Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu".

"Skupština Kantona Sarajevo najoštrije osuđuje spominjanje u negativnom kontekstu časnog zanimanja studenata koji pohađaju ili su završili studije Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu", stoji u predloženom dokumentu Mirze Čelika.

Nadalje navodi da je mnogo pozitivnih primjera gdje su profesori i svršenici Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja dali ogroman doprinos.

"Profesori i svršenici Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja dali su ogroman doprinos kako u ratu tako i na menadžerskim i rukovodećim funkcijama koje su im povjerene: direktori škola, predsjednici vlada, ministri, voditelji i organizatori velikih sportskih takmičenja..."

Mirza Čelik je očigledno stao u odbranu Četvorke i novog saziva Vlade Kantona Sarajevo koje njegova Stranka demokratske akcije, uz ostalo, napada zbog imenovanja zvaničnika i ministara koji su završili Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.