Izdata naredba za privođenje
0

Mirso Švicarac nije se javio u KPZ Tuzla

Sarajevo-x.com
Mersad Hadžić
Mersad Hadžić
Mersed Hadžić zvani Mirso Švicarac nije se javio u srijedu do ponoći u Privrednu jedinicu Kozlovac KPZ-a Tuzla. Privremeni direktor tuzlanskog zatvora Nihad Spahić, o tome je izvijestio nadležni sud u Kalesiji, a poduzete su zakonom predviđene mjere.

"On se morao javiti na izdržavanje kazne, ali to nije učinio. Nikakvih prolongiranja više ne smije biti. Nakon što sam obaviješten o njegovom nedolasku, izdao sam naredbu sudskoj policiji za prinudno privođenje", izjavio je predsjednik Općinskog suda u Kalesiji Ibrahim Omerović.

Hadžić je postigao sporazum sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo te je osuđen na 2,5 godine zatvora zbog pokušaja ubistva Fatmira Mujaja krajem 2008. godine u diskoteci Incognito. Prethodno je Hadžić bio u bijegu, a uhapšen je nakon dvije godine u Švicarskoj.

Podsjetimo kako je on početkom decembra uhapšen u Tuzli nakon prijave advokata Faruka Balijagića, a zbog prijetnji koje je uputio njegovom sinu Adi. Međutim, Sud je odbio prijedlog Kantonalnog tužilaštva o jednomjesečnom pritvoru pa je Hadžić pušten na slobodu.

Inače, Hadžić živi na nekoliko lokacija u Tuzli i rodnom Seljublju. Vidjet ćemo hoće li ga sudska policija zateći na jednoj od njih.