{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mirso Švicarac nije se javio u KPZ Tuzla

S
12.1.2012. u 08:45
0
46
Mirso Švicarac nije se javio u KPZ Tuzla
0
Mirso Švicarac nije se javio u KPZ Tuzla
Mersad Hadžić
Mersed Hadžić zvani Mirso Švicarac nije se javio u srijedu do ponoći u Privrednu jedinicu Kozlovac KPZ-a Tuzla. Privremeni direktor tuzlanskog zatvora Nihad Spahić, o tome je izvijestio nadležni sud u Kalesiji, a poduzete su zakonom predviđene mjere.
"On se morao javiti na izdržavanje kazne, ali to nije učinio. Nikakvih prolongiranja više ne smije biti. Nakon što sam obaviješten o njegovom nedolasku, izdao sam naredbu sudskoj policiji za prinudno privođenje", izjavio je predsjednik Općinskog suda u Kalesiji Ibrahim Omerović.

Hadžić je postigao sporazum sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo te je osuđen na 2,5 godine zatvora zbog pokušaja ubistva Fatmira Mujaja krajem 2008. godine u diskoteci Incognito. Prethodno je Hadžić bio u bijegu, a uhapšen je nakon dvije godine u Švicarskoj.

Podsjetimo kako je on početkom decembra uhapšen u Tuzli nakon prijave advokata Faruka Balijagića, a zbog prijetnji koje je uputio njegovom sinu Adi. Međutim, Sud je odbio prijedlog Kantonalnog tužilaštva o jednomjesečnom pritvoru pa je Hadžić pušten na slobodu.

Inače, Hadžić živi na nekoliko lokacija u Tuzli i rodnom Seljublju. Vidjet ćemo hoće li ga sudska policija zateći na jednoj od njih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: