Tri godine nakon pucnjave
0

Mirso Švicarac odlazi na izdržavanje kazne

Piše: D. Brkić
Mersad Hadžić
Mersad Hadžić
Mersed Hadžić, zvani Mirso Švicarac, početkom naredne godine trebao bi otići na izdržavanje 2,5-godišnje zatvorske kazne zbog pucnjave i pokušaja ubistva Fatmira Mujaja u sarajevskom klubu Inkognito u novembru 2008. godine.

Podsjetimo, Hadžić je bio u bijegu dvije i po godine, a nakon što je uhapšen u Švicarskoj i isporučen pravosudnim organima F BiH, uslijedilo je njegovo sporazumno priznanje krivice, nakon čega mu je izrečena kazna od 2,5 godine zatvora.

Hadžić je u septembru trebao otići na izdržavanje kazne, ali je on od Općinskog suda u Kalesiji zatražio odgodu. Sud mu je izašao u susret, a Hadžić se u zatvorsku jedinicu trebao javiti 28. decembra. Međutim, on je ponovo zatražio odgodu od Općinskog suda, ali je ovog puta dobio negativan odgovor.

Ostavljena mu je mogućnost žalbe u naredna tri dana, ali je sasvim izvjesno kako će Hadžić vrlo brzo otići iza rešretaka.

Podsjetimo kako je Hadžić uhapšen početkom decembra nakon prijave Ade Balijagića, sina advokata Faruka Balijagića. Nakon istrage utvrđeno je kako nema elemenata da Hadžić ostane u pritvoru.