{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mirsad Kebo otvorio "lov na kapitalce"

S
7.11.2013. u 14:55
0
114
Mirsad Kebo otvorio "lov na kapitalce"
0
Potpredsjednik Federacije BiH (FBiH) Mirsad Kebo predao je danas ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću dio dokumentacije o "političkim ubistvima" u FBiH, koju su ustupili građani, a odnosi se na nerazjašnjene likvidacije policijskih funkcionera Nedžada Ugljena i Joze Leutara, te ubistvo supruge generala Armije RBiH Sefera Halilovića.
Kebo je rekao novinarima u Sarajevu da ta dokumentacija, prema izjavama svjedoka, sadrži imena i nalogodavaca i izvršilaca pomenutih gnusnih ubistava, koje je označio kao "kapitalce", i za koje je rekao da je veći dio i danas aktivan u političkom životu FBiH.

On je pojasnio da je cilj ove inicijative vraćanje povjerenja u pravnu državu, kao i konačno rasvjetljavanje zločina, te uspostavljanje međusobnog povjerenja.

Kebo je, zahvalivši Radončiću za razumijevanje, izrazio uvjerenje da će Tužilaštvo i Sud pravedno cijeniti validnost materijalnih dokaza, koji su stavljeni pod oznaku "državna tajna", što bi trebalo da doprinese uspjehu u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, s ciljem stabilnosti i ekonomskog prosperiteta BiH.

"BiH ne može dalje, ako bude taoc straha, nepovjerenja...", poručio je Kebo.

Radončić je zahvalio Kebi za hrabrost da nadležne organe u BiH podstakne da istraju u rasvjetljavanju pomenutih ubistava.

"To mora biti prioritet rada nadležnih struktura. Ovim putem pozivam i sve ostale koji imaju neka saznanja da se pridruže ovoj akciji rasvjetljavanja zločina i obračuna sa vlastitom prošlošću, sve u interesu sigurnosti građana", rekao je Radončić.

On je podsjetio da je Ugljen "najavio" svoje ubistvo, ali da tada niko od nadležnih vlasti nije reagovao. "Nema više tabua u BiH, i samo je pitanje dana kada će sva ova ubistva i zločini biti riješeni, a krivci biti izvedeni pred lice pravde", poručio je Radončić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: