Pale teške riječi
578

Mirsad Čamdžić (NS) kritikovao SDA, Zahiragić mu odgovorio nikad oštrije

S. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Federalni parlamentarci Mirsad Čamdžić iz Naše stranke i Fahrudin Skopljak iz SDA večeras su bili gosti na Face TV-u gdje su govorili o potencijalnim rješenjima za formiranje Vlade FBiH.

Čamdžić je iznio niz kritika na račun SDA, a u jednom momentu je prokomentarisao i nedavne najave Harisa Zahiragića koji je gostujući u istoj emisiji komentirao mogućnost da BiH potraži neke nove saveznike.

"Najradije ga ne bi komentarisao, ali je rekao da SDA želi okrenuti ka savezničkim zemljama kao što su Kina i Rusija, možda je tamo bolja situacija kada su manjine u pitanju", rekao je, između ostalog Čamdžić.

Na tu se opasku putem društvenih mreža oglasio i sam Zahiragić, koji je uvredljivim rječnikom poručio da ove tvrdnje nisu istinite.

"Lažeš, pseto balijsko! I ne, nije uvreda napisati istinu, jer oni su ponosni na svoj baliluk, uvreda je lagati i stavljati nekome riječi u usta u prime time emisiji", napisao je.

Podsjetimo, Zahiragić je ne tako davno govorio kako bi Bošnjaci mogli naći nove prijatelje u svijetu.

"Ukoliko međunarodna zajednica nastavi na ovakav način tretirati političku volju bošnjačkog naroda, ja ću se lično potruditi i pobrinuti da bošnjački narod u svijetu počne tražiti nove prijatelje", rekao je Zahiragić.

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo je nakon toga potvrdio da je pod tim mislio na Kineze i Ruse.

"Možemo mi i sa Srbijom praviti bolje odnose jer očito s Hrvatskom nismo u stanju da ih napravimo. Zašto Bošnjaci i Srbi ne bi pokušali napraviti neku potpuno novu politiku?", rekao je tada Zahiragić.