{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mirovni susret za učesnike Peace Event Sarajevo 2014. u Prvoj gimnaziji

F
6.6.2014. u 08:33
0
2
Mirovni susret za učesnike Peace Event Sarajevo 2014. u Prvoj gimnaziji
0
Mirovni susret za učesnike Peace Event Sarajevo 2014. u Prvoj gimnaziji
Prva gimnazija u Sarajevu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U saradnji s Koordinacijskim odborom Peace Event Sarajevo 2014., USAID-ov projekt PRO-Budućnost i Međunarodni centar za mir organizirat će danas u sarajevskoj Prvoj gimnaziji mirovni susret za sve učesnike Peace Event Sarajevo 2014.
Na susretu će se gostima iz cijelog svijeta i domaćinima, građanima Sarajeva, između ostalih obratiti i šef misije USAID-a u BiH David Barth, agencije koja kroz projekt PRO-Budućnost i ostale projekte promovira izgradnju pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH.

Predviđeno je i obraćanje direktora Međunarodnog centra za mir Ibrahima Spahića, te učenice trećeg razreda Prve gimnazije Amine Zukobašić.

Mirovnim susretom će započeti susret s hiljadama ljudi iz regiona i Europe koji su posvećeni miru.

Nakon zvaničnog otvaranja, susret će biti nastavljen Mirovnom šetnjom čiji će učesnici pohoditi pravoslavnu Sabornu crkvu, Katedralu Srca Isusova, Muzej Jevreja, Begovu džamiju i još nekoliko simboličnih i snažnih tačaka sarajevske multietničnosti i multikulturalnosti.

Projekt PRO-Budućnost i Mreža za izgradnju mira koja je dio ovog projekta aktivno će učestvovati i u drugim sadržajima Peace Event Sarajevo 2014, poput radionice "Gradonačelnici za mir i civilno društvo: zajedničko promoviranje mira" i prikazivanje filma "Moja priča: Izaberimo mir zajedno".

Neki od programa Mirovnog susreta su i gostovanje indijskog ambasadora u BiH uz predavanje i film o životu Mahatma Ghandija, te izložba u Hanikahu "Sarajevski mostovi - Festina Lente".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: