Manipulacije u Srebrenici
239

Miro Lazović o SDP-u: Ovakve greške se nisu mogle desiti u vrijeme Nijaza Durakovića

B. R.
Miro Lazović komentarisao dešavanja u SDP-u (Foto: R. D./Klix.ba)
Miro Lazović komentarisao dešavanja u SDP-u (Foto: R. D./Klix.ba)
Bivši istaknuti član Socijaldemokratske partije (SDP) Miro Lazović se osvrnuo na posljednja dešavanja u ovoj stranci koja su uslijedila nakon navodnih nezakonitosti na lokalnim izborima u Srebrenici.
Poručio je da ga je povrijedilo, kako je naveo, sramno ponašanje rukovodsva Općinske organizacije SDP-a u pomenutom gradu. Ocijenio je da su time izdane temeljne vrijednosti stranke.

"Tadašnje rukovodstvo s Nijazom Durakovićem je bilo odgovorno i prema državi i prema partiji. Ovakve greške se nisu mogle desiti. Posebno se vodilo računa o kadrovskoj politici. Nije se moglo desiti da SDP predstavljaju neprovjerene ličnosti. Vladao je duh zajedništva, solidarnosti, otvorenosti i povjerenja u druge. Nije bilo unutrašnjih splekti i tabora. Neslaganja i drugačijih razmišljanja jeste bilo, ali su ona na organima partije usaglašavana", smatra Lazović.

Za njega nije dovoljno, kako je napisao na Facebooku, osuditi i ograditi se od navedenog čina na društvenim mrežama. Mišljenja je da je, kako je istakao, guranje problema pod tepih dovelo do onoga što se desilo u Srebrenici.

Kao jednog od osnivača SDP-A i ubijeđenog socijaldemokratu duboko me je povrijedilo sramno ponašanje rukovodstva...

Posted by Miro Lazović on Wednesday, December 2, 2020
Lazović tvrdi da su se kupovali i na druge načine skupljali glasovi u Bratuncu kada se birao predsjednik SDP-a, te da se na sličan način birao čelnik Kantonalnog odbora ove partije u Sarajevu.

Pozdravio je ostavku Saše Magazinovića na funkciju predsjednika Glavnog odbora SDP-a.

"Partija koja unutar sebe nije demokratska ne može postati poželjna politička snaga. Takve partije ne mogu graditi demokratsko društvo ni stabilnu državu", poruka je Mire Lazovića.

Podsjećamo, predsjednik SDP-a u Srebrenici Bego Bektić, Enver Hamzić i Muamer Sandžić su osumnjičeni da su nedozvoljeno koristili lične podatke bosanskohercegovačkih državljana za glasanje putem pošte iz Srbije, a da bi fiktivnim glasovima pogodovali kandidatu Mladenu Grujičiću, načelničkom kandidatu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i drugih stranaka sa srpskim predznakom, kao i SDP-u.