{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Miro Lazović: Dolazak na proslavu Dana RS-a negiraće Vučićeve izjave o boljim odnosima s BiH

F
25.12.2015. u 16:22
0
91
Miro Lazović: Dolazak na proslavu Dana RS-a negiraće Vučićeve izjave o boljim odnosima s BiH
0
Miro Lazović:  Dolazak na proslavu Dana RS-a negiraće Vučićeve izjave o boljim odnosima s BiH
Miro Lazović (Foto: Klix.ba)
Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Miro Lazović smatra da premijer Srbije Aleksandar Vučić najavljenim dolaskom na proslavu Dana Republike Srpske (RS) negira sve ohrabrujuće izjave i konkretne aktivnosti koje je učinio u cilju boljih odnosa s Bosnom i Hercegovinom.
"Najavljeni dolazak premijera i njegove vlade problematičan je s više aspekata. Kao legalista i premijer druge države, morao bi poštovati odluku Ustavnog suda BiH kojom se 9. januar kosi s ustavnim principima i ravnopravnošću drugih naroda koji žive u RS-u. Pompezno organizovanje 9. januara i prisustvo Vlade Srbije ništa dobro neće donijeti ni Srbiji ni RS-u ni srpskom narodu u cjelini. Koliko god se trudili da opravdaju 9. januar kao dan RS-a, hipoteka tog datuma je preteška za budućnost srpskog naroda, dok su politički kreatori tog datuma redom haški osuđenici", izjavio je Lazović prema današnjem saopćenju SDP-ovog sekretarijata za informisanje.

Nakon što u martu iduće godine Haški tribunal donese presudu Radovanu Karadžiću kao prvom predsjedniku RS-a, a nešto kasnije Ratku Mladiću kao vojnom strategu tadašnje vojske RS-a, onda će sudbina RS-a po međunarodnim konvencijama biti upitna i neizvjesna. O svim ovim činjenicama premijer Srbije bi morao voditi računa, mišljenje je Mire Lazovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: