Mirni protesti ispred Centrale SDA u Sarajevu

S
Sarajevo-x.com
26.1.2010. u 12:54
0
23
Mirni protesti ispred Centrale SDA u Sarajevu
0
Mirni protesti ispred Centrale SDA u Sarajevu Studentski dom u Nedžarićima
Udruženje studenata studentskog centra Sarajevo sutra (srijeda 27. januar) organizuje mirne proteste u ulici Maršala Tita 9a, odnosno ispred Centrale Stranke demokratske akcije (SDA) zbog toga što Hercegovačko-neretvanski i Srednjebosanski kanton ne uplaćuju subvencije za troškove smještaja i ishrane studenata sa tog područja.
Studenti iz studentskih domova Bjelave i Nedžarići upozoravaju da će, ukoliko obaveze navedenih kantona ne budu izmirine, studenti plaćati punu cijenu smještaja od 300 KM.

Zbog dugovanja postoji mogućnost da domovima bude obustavljena isporuka struje, vode i plina. Kako stoji u saopštenju Udruženja studenata, postoji mogućnost da se ista stvar desi i sa ostalim kantonima.

Udruženje obavještava studente da je okupljanje zakazano za 12.30 sati ispred studentskog doma u Nedžarićima odakle će krenuti prema ulici Maršala Tita 9a, mjestu održavanja protesta.

Prema riječima organizatora, protesti su uredno najavljeni, a očekuje se dolazak svih studenada iz domova na Bjelavama i Nedžarićima.


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: