{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mirko Šarović traži pola miliona KM odštete od BiH

S
12.4.2010. u 17:27
0
17
Mirko Šarović traži pola miliona KM odštete od BiH
0
Mirko Šarović traži pola miliona KM odštete od BiH
Mirko Šarović
Mirko Šarović, nekadašnji predsjednik Republike Srpske, traži od BiH odštetu od oko pola miliona KM, jer je godinu dana neosnovano proveo u zatvoru, saznaje Srna.
Sam Šarović je u izjavi Srni potvrdio da je Sudu BiH podnio tužbu zbog materijalne i nematerijalne štete nanesene njemu i njegovoj porodici, ali nije želio da otkrije koliku odštetu traži.

Šarović obrazlaže da je tužbom želio da podstakne Sud BiH da ubuduće vodi računa o građanima i da ih zaštiti, i pravno i ljudski, a Srna saznaje da bi Sud BiH uskoro trebalo da odluči o vezi sa ovim zahtjevom nekadašnjeg predsjednika RS.

"Meni i mojoj porodici nanesena je velika ljudska i materijalna šteta. Lažno sam optužen, što je Sud dokazao", rekao je Šarović.

Prema riječima Šarovića, pojedinci iz međunarodne zajednice inicirali su protiv njega optužnicu, koja se odnosi na izmišljenu aferu "Orao" u Bijeljini, prodaju opreme i naoružanja Iraku, zloupotrebu položaja u vezi sa tadašnjom "Privrednom bankom" Srpsko Sarajevo, kao i pomaganje optuženih za ratne zločine.

Šarović je zbog afere "Orao" uhapšen u novembru 2005. godine, a Sud BiH ga je kasnije oslobodio optužbi za organizovani kriminal.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: