O Danu državnosti BiH
30

Mioković: Osiguranje u Mrkonjić Gradu je bilo prvog stepena, to je dokaz nemoći režima RS-a

S. Š.
Dragan Mioković (Screenshot/BHRT)
Dragan Mioković (Screenshot/BHRT)
Zastupnik Naše stranke u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Dragan Mioković gostovao je u programu BHRT-a gdje se osvrnuo Dan državnosti BiH koji se obilježavao u subotu i kada je njemu, zajedno sa članovima Naše stranke, bila zabranjena posjeta Muzeju Prvog zasjednja ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu.
U subotu je Mioković, zajedno sa još troje članova Naše stranke, otišao u Mrkonjić Grad kako bi posjetili Muzej prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a i na taj način obilježili Dan državnosti BiH.

Podsjetit ćemo da je MUP RS ranije prošle sedmice zabranio okupljanja u cilju obilježavanja Dana državnosti BiH. Mioković se pita kako to da četiri osobe predstavljanju skup i također naglašava da je njima čak i kretanje bilo zabranjeno, a ne samo "okupljanje".

"Grad je bio osiguran po prvom stepenu. Na svakih deset metara su bili policajci. Oko muzeja je bio zatvoreni krug, bilo je zabranjeno kretanje. Zabrana okupljanja i zabrana kretanja su dvije različite stvari", kaže Mioković i nastavlja:

"Bez imalo politiziranja, to je dokaz vrhunske nemoći i straha režima u RS-u. Kad vi zabranite da se na tačku A ili tačku B to je onda poraz. Sada je potpuno jasno ko koči sve procese u ovoj zemlji, a to je Milorad Dodik", kaže on.

O ovakvom ponašanju vlasti u RS-u na čelu sa Miloradom Dodikom, Mioković kaže da imaju plan B, o čemu je također nedavno govorila parlamentarna zastupnika Naše stranke Sabina Ćudić.

Mioković je također prokomentarisao izjave državnog ministra odbrane Zukana Heleza da na području RS-a postoje paravojne formacije. On kaže, da u tom slučaju, shodno poslu koji je radio kao policajac, vjeruje isključivo sigurnosnim institucijama.

"Ja nikada ne bih iznio ovakve informacije javno, shodno poslu koji sam obavljao", također je rekao Mioković.