|

Miodrag Nikačević osuđen na 10 godina zatvora

Miodrag Nikačević osuđen na 10 godina zatvora
0
S
Sarajevo-x.com
2.12.2010. u 11:53
0
komentara
0

dijeljenja
Miodrag Nikačević osuđen na 10 godina zatvora Sud BiH
Apelaciono vijeće Suda BiH preinačilo je prvostepenu presudu i Miodraga Nikačevića, bivšeg policajca iz Foče, osudilo na deset godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti počinjenih na području ove općine, javlja BIRN - Justice Report.
Nikačević je u februaru 2009. godine osuđen na osam godina zatvora zbog silovanja jedne žene u aprilu 1992. godine, te još jedne djevojke u julu iste godine, kao i za protivzakonito hapšenje jednog civila.

Tužilaštvo BiH se žalilo na ovu presudu, tražeći da se optuženom poveća kazna, što je Apelaciono vijeće djelimično i uvažilo.

Kako je saopćeno iz Državnog suda, Apelaciono vijeće je djelimično uvažilo i žalbu Odbrane i optuženog, te je Nikačevića oslobodilo optužbe da je u augustu 1992. godine učestvovao u privođenju Rasima Klapuha, koji je potom odveden u Kazneno-popravni dom Foča, odakle mu se gubi svaki trag.

Nikačevića, koji je drugostepenu presudu čekao na slobodi, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su, po nalogu Suda BiH, uhapsili 30. novembra 2010. godine.

U izrečenu kaznu će mu biti uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru, od februara 2008. do januara 2009. godine, kada je pušten na slobodu uz mjere zabrane.

Na ovu presudu ne postoji mogućnost žalbe.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.