Podrška talentima
0

Ministrica Bogunić ugostila sjajne bh. matematičare: Formirat ćemo Centar izvrsnosti

A. P.
Predstavnike bosanskohercegovačkih osnovaca koji su osvojili pet medalja na nedavno održanom balkanskom takmičenju iz matematike Asju Ćatić, Abdullaha Fehratbegovića i Benjamina Mujkića kao i njihovog mentora, profesora Adimira Beširevića ugostila je danas ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineta Bogunić.

Benjamin je osvojio srebrenu medalju, a Asja, Abdulah te učenici Tadija Matić i Ervin Macić bronzane medalje.

Minsitrica Bogunić čestitala je osnovcima na sjajnim rezultatima, njihovom trudu i zalaganjima te je istakla da će Ministarstvo nastaviti pružati podršku pripremama i učešću talentiranih učenika na takmičenjima iz svih predmetnih oblasti. Naglasila je da je to jedan od glavnih zadataka ovog resora.

“Naša je namjera da formiramo Centar izvrsnosti kao jedno mjesto gdje bi svi naši uspješni učenici, koji su postigli ovako dobre rezultate, mogli sticati nova znanja i razvijati svoje vještine, jer oni su pogon naše države”, rekla je ovom prilikom ministrica Bogunić.

Profesoru Bešireviću i srednjoškolcima koji se pripremaju za učešće na Internacionalnom takmičenju u Velikoj Britaniji sredinom ovog mjeseca zaželjela je mnogo uspjeha, uz poruku da će im ovo Ministarstvo pružiti svu neophodnu podršku, saopćila je Press služba KS.