{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministri u Vladi TK obećali pomoći demobilisanom borcu Mirzetu Jahiću

F
20.1.2012. u 16:54
0
4
Ministri u Vladi TK obećali pomoći demobilisanom borcu Mirzetu Jahiću
0
Ministri u Vladi TK obećali pomoći demobilisanom borcu Mirzetu Jahiću
Mirzet Jahić
Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Sead Hasić i ministar za boračka pitanja Asim Aljić održali su danas sastanak s Mirzetom Jahićem, demobiliziranim pripadnikom Armije RBiH koji je zbog teške materijalne situacije u kojoj se našao sa svojom obitelji, prosvjedovao ispred zgrade u kojoj je smještena Vlada Tuzlanskog kantona.
Na sastanku su ministri Jahića upoznali sa pravima koja mu pripadaju po osnovi Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji, kao i Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti obitelji s djecom, kao i načinima i procedurama koje moraju biti ispoštovane radi ostvarivanja tih prava.

Također, dogovoreno je i da nevladine organizacije koje se bave humanitarnim radom, a na osnovi dosadašnje dobre suradnje koju imaju sa ministarstvima, Mirzetu pomognu u prevladavanju trenutne teške materijalne situacije.

Na kraju sastanka ministri su još jednom pozvali pripadnike boračke populacije s područja Tuzlanskog kantona i druge osobe koje se nalaze u teškoj socijalnoj situaciji da se, prije nego se odluče na radikalne korake, u odgovarajućoj službi informiraju o pravima koja im po zakonima pripadaju i načinima ostvarivanja tih prava.

"Svi mi zajedno stojimo na raspolaganju pripadnicima boračke populacije i drugim građanima koji se nađu u situaciji socijalne potrebe, da zajednički pokušamo naći načine kako bi se mogla pružiti pomoć toj kategoriji stanovništva", istakli su ministri.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: