{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministri SBB-a se povlače iz Vlade ZDK

17.6.2013. u 13:41
4
22
Ministri SBB-a se povlače iz Vlade ZDK
4
Ministri SBB-a se povlače iz Vlade ZDK
Konferencija za medije KO SBB BiH ZDK
Na vanrednoj sjednici Predsjedništva Saveza za bolju budućnost BiH donesena je odluka o povlačenju ministara ove stranke iz izvršne vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu.
SBB u Vladi ZDK ima tri ministra: ministra finansija Mirsada Isakovića, ministra za boračka pitanja Ekrema Tuku i ministra za privredu Đemila Ugarka.

Iz Kantonalnog odbora SBB-a ZDK poručuju da su nezadovoljni učešćem u izvršnoj vlasti, nemogućnošću da se na adekvatan način odgovori na krizu i probleme u tom kantonu, te ističu da su njihovi prijedlozi za rješavanje ovih problema nailazili na nerazumijevanje, zbog čega je kriza još više produbljivana i kanton doveden u bezizlaznu situaciju.

"U prilog tome navest ćemo naše inicijative za otpočinjanje pregovora sa sindikatima osnovnog i srednjeg obrazovanja i ostalih budžetskih korisnika, gdje se daleko ranije moglo zaustaviti gomilanje novih dugovanja po osnovu granskog kolektivnog ugovora. Tu je još kočenje realizacije zakona o koncesijama, opstrukcije u potpisivanju koncesionih ugovora i drugo, a čime je bespovratno izgubljeno dragocjeno vrijeme, ogromna budžetska sredstva i prilika da se pokrene privreda", samo su neki od danas navedenih problema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: