BiH
0

Ministri Kozadra i Hrenovica podržali sajam "Dani jabuke 2013" u Goraždu

FENA
Ministar finansija Kantona Sarajevo Muhamed Kozadra i ministar privrede Emir Hrenovica danas su u Goraždu, u ime Vlade KS, prisustvovali svečanom otvaranju desete privredno-kulturne manifestacije "Dani jabuke 2013.“, koja je u Sportskoj dvorani Mirsad Hurić okupila blizu 80 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Turske.

"I ove godine, Kanton Sarajevo preko Ministarstva privrede aktivno učestvuje u finansiranju učešća malih proizvođača, kroz zakup sajamskog prostora, na ovoj značajnoj sajamskoj manifestaciji", istakao je ministar Hrenovica, te dodao da je opredjeljenje resornog ministarstva uključivanje većeg broja proizvođača, posebno malih, u sve veće sajamske aktivnosti kako bi svoje proizvode mogli pokazati kupcima, ali i stvoriti nove poslovne veze kojim će unaprijediti svoje proizvodnje.

Kako je istaknuto na otvaranju ove manifestacije, u proteklih deset godina ovaj vid prezentacije svojih proizvoda i usluga koristilo je više od 1.000 pojedinaca i preduzeća iz različitih oblasti poljoprivredne proizvodnje i pratećih djelatnosti.

"Sajam je odlična prilika za proizvođače da svoje proizvode ponude krajnjim korisnicima, svojim kupcima ali i nama da uspostavimo nove kontakte i održimo radne sastanke uglavnom sa temama koje tretiraju, prije svega, stvaranje preduvjeta za pokretanje proizvodnih djelatnosti a time i privrede uopšte u našoj zemlji, jer se bez njih niti jedno društvo ne može razvijati niti napredovati", naglasio je ministar Kozadra.

Inicijator manifestacije i predsjednik Udruženja "Dani jabuke 2013.“ Mirsad Hubanić je kazao da sajam svake godine posjećuje sve više ljudi, te sa zadovoljstvom istakao da on u ime organizatora definitivno može reći da su uspjeli.

"Dani jabuke“ traju tri dana i bit će okončani dodjelom priznanja proizvođačima najkvalitetnijih artikala, saopćeno je iz Pres službe Kantona Sarajevo.