{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren Sajam šljive u Gradačcu

F
28.8.2013. u 14:04
0
20
Otvoren Sajam šljive u Gradačcu
0
Otvoren Sajam šljive u Gradačcu
Zajedničkim presijecanjem vrpce, premijer Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, visoki predstavnik za BiH Valentin Incko i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković-Lijanović, danas su u Gradačcu otvorili 40. jubilarni Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive.
"Sajam šljive u Gradačcu je primjer da je ova zemlja bez premca kada su u pitanju prirodni resursi. Poljoprivredni sektor ima jedan ogroman dugoročni ekonomski potencijal“, kazao je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko i dodao da taj potencijal još uvijek nije iskorišten zbog sporosti certificiranja poljoprivrednih proizvoda ali je postignut značajan napredak.

Kazao je i kako Gradačac može biti primjer ostatku BiH kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja te da voće i povrće iz BiH mogu pronaći profitabilno mjesto na europskom tržištu.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić kazao je kako je Sajam u Gradačcu dobar primjer kako BiH ima dosta potencijala i mogućnosti za razvoj.

"Preko 280 izlagača na Sajmu u Gradačcu su potvrda kako na ovakvim manifestacijama nije bitno da se izlagači samo vide, nego da ostvare i poslovne kontakte i da ostvare korektnu poslovnu suradnju“, kazao je premijer Federacije BiH Nikšić.

Dodao je kako će se tijekom Sajma održati i niz stručno znanstvenih skupova, savjetovanja na kojim će se razmijeniti iskustva o naprednim tehnologijama a sve u cilju unapređenja proizvodnje hrane što je jedno od strateških opredjeljenja Vlade Federacije BiH.

Na 13.000 četvornih metara otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora, svoje proizvode izlaže više od 280 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Italije, Njemačke i Turske.

Tijekom dana u Gradačcu će, u industrijskoj zoni, biti otvorene dvije tvornice, Mljekara Zott SEE i Mlin "Nezić“.

Pokrovitelji Sajma su Vijeće ministara BiH, Vlada Federacije BiH, Vlada Tuzlanske županije i Vanjskotrgovinska komora BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: