{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministarstvo zdravstva KS-a naredilo "Podravki" povrat ribljih konzervi

F
19.7.2006. u 15:43
0
0
Ministarstvo zdravstva KS-a naredilo "Podravki" povrat ribljih konzervi
0
Ministarstvo zdravstva KS-a naredilo "Podravki" povrat ribljih konzervi
Količina od 73.959 komada ribljih konzervi proizvođača "Adria" Zadar, koje su se našle na tržištu Kantona Sarajevo, vraćena je putem međunarodnog otpremništva "Interherc" d.o.o. Mostar, o čemu je Sanitarnoj inspekciji, po okončanoj carinskoj proceduri, dostavljena odgovarajuća carinska isprava, saopćeno je danas iz Ministarstva zdravstva KS-a.
Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva KS-a u predmetu rješavanja veće količine pogrešno deklariranih spomenutih ribljih konzervi upravnim rješenjem od 22. maja naredila je distributeru - privrednom društvu "Podravka" d.o.o. da u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica izvrši povrat spornog proizvoda dobavljaču "Poni 11- trgovina Koprivnica Republika Hrvatska.

U rješavanju ovog slučaja, radi blagovremenog povlačenja proizvoda iz trgovinske mreže te dodatnih laboratorijskih pretraga, učestvovali su također organi kantonalne i federalne tržišne inspekcije te Inspektorat Federalnog ministarstva zdravstva i glavni federalni sanitarni inspektor, pošto je ista pojava registrirana i u drugim dijelovima Federacije BiH, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: