BiH
0

Ministarstvo zdravstva KS-a naredilo "Podravki" povrat ribljih konzervi

FENA
Količina od 73.959 komada ribljih konzervi proizvođača "Adria" Zadar, koje su se našle na tržištu Kantona Sarajevo, vraćena je putem međunarodnog otpremništva "Interherc" d.o.o. Mostar, o čemu je Sanitarnoj inspekciji, po okončanoj carinskoj proceduri, dostavljena odgovarajuća carinska isprava, saopćeno je danas iz Ministarstva zdravstva KS-a.

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva KS-a u predmetu rješavanja veće količine pogrešno deklariranih spomenutih ribljih konzervi upravnim rješenjem od 22. maja naredila je distributeru - privrednom društvu "Podravka" d.o.o. da u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica izvrši povrat spornog proizvoda dobavljaču "Poni 11- trgovina Koprivnica Republika Hrvatska.

U rješavanju ovog slučaja, radi blagovremenog povlačenja proizvoda iz trgovinske mreže te dodatnih laboratorijskih pretraga, učestvovali su također organi kantonalne i federalne tržišne inspekcije te Inspektorat Federalnog ministarstva zdravstva i glavni federalni sanitarni inspektor, pošto je ista pojava registrirana i u drugim dijelovima Federacije BiH, navodi se u saopćenju.