Komentari (137)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma godina je propala i glupo je sad, 3 sedmice pred kraj, kao vratiti ucenike u klupe. To se trebalo ranije uraditi ili jednostavno priznati sto sam vec napisao, ova skolska godina je propala razmisljajte sta cete iducu. A ne, kao i sve kod nas, razmisljati 5 minuta unaprijed samo.
djeca se navikla na online nastavu, to im je postalo "novo normalno" ko što bi klix reko
@Vječna robija 88 nemaju se djeca sta "navikavati", otkad je i krenulo to da se djeca malo previse pitaju, od tada je sistem nizbrdo krenuo.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Šta Vam tu nije jasno? Svi smo vidjeli kakvo zdravstvo imamo, koliko su ljudi plaćali lijekove i neki, nažalost na kraju opet podlegli. Prosječna bosanska porodica zarazu korona virusom doživljava kao bankrot, što i jeste. Naravno da se u ovakvim uslovima djeca ne trebaju vratiti u školu. Dalje, kako ste riješili prevoz...
NE TREBA DJECU SLATI U SKOLE! NIKO NIJE VAKCINISAN! NEKA SALJU SVOJU, AKO IH IMAJU!!!!???
Ma šta Ministrica priča, nedorasla da bude na ovoj funkciji. Pokažite podatke koliko je nastavnog osoblja oboljelo ili umrlo od korone, koliko je učenika zaraženo? O kakvom to linču priča Ministrica ? Jedini koji se godinama linčuju na sve moguće načine su nastavnici, oni koji su u učionicama sluđeni od pedagoga, direktora, Ministara i učenika. Nekada najcjenjenija profesija ciljano je omalovažena na razne načine, tako da je vozač u Grasu bolje plaćen od nastavnika.
Ministrica ima online sjednice, pedagozi i direktori lijepo uređene kancelarija gdje izolovani provedu par sati i baj školo. Nastavnici su na prvoj liniji. I roditeljima je, logično, prioritet zdravlje djece. A mi nismo sjedili u kućama nego radili i bili dostupni učenicima 24 časa.
Neka Skupština KS zasjeda online a mogu imati razmak 5 m. U školi je nemoguće odvojiti djecu a pustili ste ih kada smo izgubili desetak nastavnika od korone... I još na tvu ministrica izvali da ne zna br umrlih prosvjetara...Ludost! A ta Alagićka je bruka za pedagoge, pa onda i za ministarstvo.
A i jeste skontali sistem svaka vam cast. Cuj sedmicu u skolu, sedmicu online.
Kad ukinete policijski sat , onda možete i djecu vraćati u školske klupe. Ovako ispada po danu nema virusa a noću hara. Pa nije narod baš toliko glup
A sta je onda sa kaficima i trznim centrima..nije ni tu narod glup..to moze a skole ne mogu..ma hajde molim te..
Jesu otvoreni kafici,bazeni itd. to je indvidualno rizikovanje a u skolama je grupno rizikovanje i mnog su blizi u skoli u ucionici negu u trznu.,bazenima itd. Sto se ovoliko dopusta tim glupim roditwljima da se pitaju nesto glasaju da im djeca idu u skolu onda odaberu oociju onllline?????????? ministarstvo obrazovanja katastrofa.
Pa akobste im ostaviki da biraju onlline ili u skolu sto ste uopce donosili te mjere.5 ucenika dođe u skolu a ostalih 25 onlline pa ko je ovdje lud.
Nikada nije objavljen broj učenika i profesora koji su zaraženi! Nikada! ZAŠTO???
Izađi ispod kamena gdje zivis pa ces cuti i vidjeti.
U stotinama, ako ne i hiljadama. Gospođa ministrica ladno slaga da nema onih koji su se razboljeli u školama, niti zna broj umrlih prosvjetara.
Sissy generacije s hronicnim nedostatkom znanja,bez obzira hodali oni do skole ili to radili online.
Ionako su današnje škole pu_ssy smoke...
PROFESORI JEDVA ČEKAJU DA DJECA DODJU U ŠKOLE DA IH ,,POKAZNJAVAJU" OCJENAMA! LIČNO SAM POSMATRALA, DIJETE GLEDA U PLAFON I ODGOVARA NA PITANJA PUTEM KAMERE, PITAM SVOJE DIJETE STA JE TOJ UČENICI??? ODGOVARA MI DA NE SMIJE POGLEDATI U EKRAN JER CE DOBITI JEDINICU!!!
Na jednoj strani policijski sat zbog korone na drugoj ideje da djeca idu u skolu normalno.
Mjenjati sada dijeci ritam u finišu, mjesec dana pred kraj, moze samo osoba koja se ili ne zna ili ne zeli udubiti u problematiku svoga posla.Ambiciozna ministrica slabog obrazovanja ali jake sujete koja želi da ima neku nazor odluku u mandatu se konsulzovala sa pedagozima koji su struku sticali u Travniku.Ovakve osobe treba uhapsiti jer otaljavaju svoj posao i prave haos.
Prvo svima vakcina pa onda back to school
90 % roditelja ne salje djecu u skolu zato sto znaju da im djeca nemaju pojma i da ce pokvariti ocjene ako krenu u skolu ! isti ti ucenici koji ne zele da idu u skolu kao boje se Corone idu na trenige u Sale ti istih skola u koje ih roditelji ne zele poslat kao zabrinuti radi Corone ! a Nastavnici prvi ne salju zvoju djecu u skolu a zale se Sto nema djece u Skolama a i ministrica zalutala u Obrazovanje