|

Ministarstvo za obrazovanje i Dogs Trust nagrađuje osnovce

Ministarstvo za obrazovanje i Dogs Trust nagrađuje osnovce
0
F
FENA
16.12.2015. u 10:43
9
komentara
0

dijeljenja
1/4 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/4 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/4 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/4 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Fondacija Dogs Trust organiziraju takmičenje za osnovne škole s ciljem da kroz zabavu provjere i nagrade znanje usvojeno na zabavno-edukativnim radionicama koje Fondacija provodi u školama ovog kantona već pune tri godine.
Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović istakao je da je znanje moć i da je najbolji način da se djeci osigura bolja budućnost jeste da im se osigura to znanje.

Šef predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH Anel Bećirović kazao je da će škole predstavljati timovi čiji zadatak je da produciraju videozapis na jednu od sljedećih tema "Sigurnost u blizini psa", "Odgovorno vlasništvo" i "Potrebe psa kao živog bića".

Naglasio je da videozapisi mogu biti u formi debata, igrokaza, pjesama, recitacija i slično.

Nagrade za kantonalni nivo takmičenja uključuju opremanje multimedijalnog kabineta za školu koja osvoji prvo mjesto, računar i videokameru za školu koja osvoji drugo mjesto, i računar i fotoaparat za školu koja osvoji treće mjesto.

Svi općinski pobjednici će za svoje škole dobiti po jedan fotoaparat, dok će svi učesnici takmičenja biti nagrađeni izletom u školu u prirodi u Šabićima gdje će ih dočekati prigodan program.

Učesnici takmičenja prvog kruga - općinskog nivoa - svoje radove trebaju dostaviti do 31.decembra, a proglašenje pobjedničkih timova općinskog nivoa takmičenja planirano je za kraj februara, dok je finalno proglašenje za kantonalni nivo, za kraj maja.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...