BiH
0

Ministarstvo za obrazovanje i Dogs Trust nagrađuje osnovce

FENA
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Fondacija Dogs Trust organiziraju takmičenje za osnovne škole s ciljem da kroz zabavu provjere i nagrade znanje usvojeno na zabavno-edukativnim radionicama koje Fondacija provodi u školama ovog kantona već pune tri godine.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović istakao je da je znanje moć i da je najbolji način da se djeci osigura bolja budućnost jeste da im se osigura to znanje.

Šef predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH Anel Bećirović kazao je da će škole predstavljati timovi čiji zadatak je da produciraju videozapis na jednu od sljedećih tema "Sigurnost u blizini psa", "Odgovorno vlasništvo" i "Potrebe psa kao živog bića".

Naglasio je da videozapisi mogu biti u formi debata, igrokaza, pjesama, recitacija i slično.

Nagrade za kantonalni nivo takmičenja uključuju opremanje multimedijalnog kabineta za školu koja osvoji prvo mjesto, računar i videokameru za školu koja osvoji drugo mjesto, i računar i fotoaparat za školu koja osvoji treće mjesto.

Svi općinski pobjednici će za svoje škole dobiti po jedan fotoaparat, dok će svi učesnici takmičenja biti nagrađeni izletom u školu u prirodi u Šabićima gdje će ih dočekati prigodan program.

Učesnici takmičenja prvog kruga - općinskog nivoa - svoje radove trebaju dostaviti do 31.decembra, a proglašenje pobjedničkih timova općinskog nivoa takmičenja planirano je za kraj februara, dok je finalno proglašenje za kantonalni nivo, za kraj maja.