BiH
0

Ministarstvo vanjskih poslova BiH osudilo teroristički napad u Makedoniji

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine danas je najoštrije osudilo aktivnosti terorističke grupe sa smrtnim posljedicama, koje su se dešavale u Makedoniji u toku proteklog vikenda.

Uz izražavanje iskrenog saučešća porodicama žrtava tih sukoba, Ministarstvo je izrazilo nadu da će se sigurnosna situacija u Makedoniji brzo stabilizirati uz podršku snaga koje teže da se suzbije i riješi problem rastućeg terorizma u svijetu.

Ministarstvo za sada nema informacija da je neko od državljana BiH nastradao u neredima koji su se dešavali te su izrazili nadu da će tako i ostati kada se prikupe kompletni podaci o nastradali i povrijeđenim, a Ambasada BiH u Skoplju je preduzela sve mjere da se u pomogne bh. državljanima.

Upućen je poziv putem sredstava javnog informiranja da se kontaktira osoblje Ambasade u hitnim slučajevima, a ambasador BiH u Makedoniji Zdravko Begović se još uvijek nalazi u Kumanovu gdje u kontaktu s nadležnim organima prati razvoj situacije i spreman je da pruži pomoć državljanima BiH ukoliko se za to ukaže potreba, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.