{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministarstvo vanjskih poslova BiH osudilo teroristički napad u Makedoniji

F
10.5.2015. u 14:26
0
4
Ministarstvo vanjskih poslova BiH osudilo teroristički napad u Makedoniji
0
Ministarstvo vanjskih poslova BiH osudilo teroristički napad u Makedoniji
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine danas je najoštrije osudilo aktivnosti terorističke grupe sa smrtnim posljedicama, koje su se dešavale u Makedoniji u toku proteklog vikenda.
Uz izražavanje iskrenog saučešća porodicama žrtava tih sukoba, Ministarstvo je izrazilo nadu da će se sigurnosna situacija u Makedoniji brzo stabilizirati uz podršku snaga koje teže da se suzbije i riješi problem rastućeg terorizma u svijetu.

Ministarstvo za sada nema informacija da je neko od državljana BiH nastradao u neredima koji su se dešavali te su izrazili nadu da će tako i ostati kada se prikupe kompletni podaci o nastradali i povrijeđenim, a Ambasada BiH u Skoplju je preduzela sve mjere da se u pomogne bh. državljanima.

Upućen je poziv putem sredstava javnog informiranja da se kontaktira osoblje Ambasade u hitnim slučajevima, a ambasador BiH u Makedoniji Zdravko Begović se još uvijek nalazi u Kumanovu gdje u kontaktu s nadležnim organima prati razvoj situacije i spreman je da pruži pomoć državljanima BiH ukoliko se za to ukaže potreba, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: