BiH
6

Ministarstvo sigurnosti poklonilo devet vozila Tužilaštvu BiH

SRNA
Ministarstvo sigurnosti BiH doniralo je Tužilaštvu BiH devet vozila, a današnjoj primopredaji prisustvovali su ministar sigurnosti Fahrudin Radončić, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Milorad Novković i glavni tužilac BiH Goran Salihović.

Vozila su potrebna Tužilaštvu zbog povećanja obima poslova na terenu, naročito u aktivnostima koordinacije procesa ekshumacija, koje se odvijaju na nepristupačnom terenu u svim krajevima BiH, kao i u radu istražilaca i stručnog osoblja koje, u svrhu provođenja istražnih radnji, mora često izlaziti na teren radi ispitivanja svjedoka, prikupljanja dokaza i drugih aktivnosti.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su vozila korištena, ali su u vrlo dobrom stanju, a njihovom donacijom bit će ostvarene znatne uštede u troškovima putovanja.

Salihović je zahvalio Radončiću za donaciju koja će pomoći radu, aktivnostima i jačanju kapaciteta Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo i Ministarstvo sigurnosti BiH već duže od 10 godina ostvaruju važnu saradnju u procesu uspostavljanja vladavine prava, borbi protiv različitih oblika kriminala, te stvaranju sigurnijeg okruženja za život svih građana BiH.