BiH
1

RS: Dodijeljeno 98 novih službenih vozila

SRNA
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić i direktor Policije Gojko Vasić uručili su predstavnicima organizacionih jedinica Ministarstva u Laktašima ključeve drugog kontingenta od 98 službenih vozila, nabavljenih iz kreditnih sredstava za dodatno tehničko opremanje policije.

Jovičić je rekao da će ova oprema u velikoj mjeri pomoći efikasnom radu MUP-a, koji sada, kako je istako, treba da opravda povjerenje Vlade Srpske.

On je dodao da bi u junu trebalo da uslijedi podjela još jednog kontingenta vozila, koja treba da se dodatno opreme svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, čime bi bio zaokružen proces obnove voznog parka MUP-a Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, obnova voznog parka, zajedno sa službenim motociklima, podrazumijeva ukupno 400 vozila.

Direktor Policije Gojko Vasić rekao je da su od navedenog broja vozila već podijeljene dvije trećine, dok su preostala vozila u fazi isporuke.

On je najavio da bi u naredna dva mjeseca policija trebalo da dobije i nove uniforme.

Pomoćnik komandira Policijske stanice Bijeljina Nenad Marković rekao je da će nova službena vozila olakšati rad policijskim službenicima na terenu u smislu sigurnosti, ali i mogućnosti da brže dođu do lica mjesta i brže postupaju po prijavama.

"Osim toga, ostvarit ćemo i jedan vid ekonomičnosti, s obzirom na manju potrošnju goriva", rekao je Marković.

Dodjela vozila organizovana je u bazi Specijalne policije u Trnu.