{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministarstvo sigurnosti BiH: Požari pod kontrolom

F
6.9.2012. u 17:00
9
30
Ministarstvo sigurnosti BiH: Požari pod kontrolom
9
Ministarstvo sigurnosti BiH: Požari pod kontrolom
Sadik Ahmetović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Situacija na teritoriji Bosne i Hercegovine izazvana šumskim požarima se postepeno stabilizuje. Požari koji su bili aktivni tokom proteklog perioda stavljeni su pod kontrolu ili su u potpunosti ugašeni, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.
Gašenju požara je pogodovala i kiša koja je tokom protekog dana i noći padala u više općina čije su teritorije bile zahvaćene požarima. S obzirom na to da se situacija na terenu stabilizirala, tokom današnjeg dana nije bilo potrebe za angažiranjem helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Republike Turske na gašenju požara.

Isti se nalaze u stanju pripravnosti kako bi se blagovremeno moglo odgovoriti u slučaju izbijanja novih, odnosno aktiviranju starih požara.

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine zahvaljuje institucijama i predstavnicima Republike Hrvatske, Ruske Federacije, Republike Turske, Ministarstvu odbrane i Oružanima snagama Bosne i Hercegovine te vatrogascima na terenu na nesebičnom zalaganju i pomoći koju su pružili tokom proteklog perioda na gašenju šumskih požara u Bosni i Hercegovini.

"Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine poziva sve nadležne lokalne, kantonalne i entitetske uprave civilne zaštite da ulože dodatne napore na jačanju spremnosti odgovora na prirodne katastrofe, a imajući u vidu činjenicu da u narednom periodu nakon višemjesečnog sušnog perioda postoji velika mogućnost pojave poplava u Bosni i Hercegovini", kazao je ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: