{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministarstvo saobraćaja: Zainteresovani smo za sukcesionu imovinu, ali predlažemo tačke iz svog resora

Piše: I. Č./Klix.ba
5.7.2017. u 22:08
15
28
Ministarstvo saobraćaja: Zainteresovani smo za sukcesionu imovinu, ali predlažemo tačke iz svog resora
15
Ministarstvo saobraćaja: Zainteresovani smo za sukcesionu imovinu, ali predlažemo tačke iz svog resora
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić postavio je javno pitanje o tome zašto se na dnevnom redu zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske nije našlo pitanje sukcesione imovine dviju država, a odgovor je pristigao iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH.
"Ministar Ismir Jusko ne određuje tačke dnevnog reda zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske, niti ima te ovlasti kao predsjedavajući Kordinacionog odbora za pripremu te sjednice. Koordacioni odbor je zadužern za organizacijsku, sigurnosnu, protokolarnu i medijsku pripremu zajedničke sjednice", stoji u odgovoru iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH.

Navode da je ministar Jusko, kao i svi ostali ministri iz svojih resora, za dnevni red zajedničke sjednice predložio pitanja iz nadležnosti Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH.

"U konačnici, dnevni red zajedničke sjednice određuju predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić i premijer Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković", navodi se u odgovoru.

Obrazložili su da pitanje sukcesione imovine BiH u Hrvatskoj nije u nadležnosti Ministarstva komunikacija i prometa, tako da Ministarstvo nema nikakve mogućnosti da delegira to pitanje za zajedničku sjednicu.

"Naravno, to ne znači da ministar Jusko kao član državne vlade i odgovoran političar nije zainteresiran za sudbinu sukcesione imovine BiH u Hrvatskoj i poduzet će sve što je realno u njegovoj moći da se to pitanje otvori u razgovoru sa delegacijom Vlade Republike Hrvatske", stoji u odgovoru.

Podsjećamo, Amer Jerlagić je za Klix.ba ranije istakao da između Bosne i Hercegovine i Hrvatske ima neriješenih pitanja sukcesione imovine u vrijednosti od više miliona konvertibilnih maraka pa čak i milijardi, koja se opet neće naći na dnevnom redu zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske.

Predsjednik Stranke za BiH je javno postavio pitanje predsjedavajućem Vijeća ministara Denisu Zvizdiću i ministru saobraćaja i komunikacija Ismiru Juski o tome zašto se na dnevnom redu zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske nije našlo pitanje sukcesione imovine dviju država.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: