{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministarstvo saobraćaja provodi anketu: Hoće li se graditi tramvajska pruga Ilidža-Hrasnica?

27.12.2014. u 20:00
94
102
Ministarstvo saobraćaja provodi anketu: Hoće li se graditi tramvajska pruga Ilidža-Hrasnica?
94
Ministarstvo saobraćaja provodi anketu: Hoće li se graditi tramvajska pruga Ilidža-Hrasnica?
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je pokrenulo istraživanje o prometnim tokovima putnika na relaciji Ilidža-Hrasnica.
U periodu od 29. decembra do 15. januara 2015. godine će se vršiti brojanje i anketiranje putnika u individualnim i vozilima javnog prijevoza. Istraživanje i anketiranje će se provoditi u svrhu pripreme tehničke i studijske dokumentacije za projekt izgradnje tramvajske pruge Ilidža-Hrasnica.

"Pokrenuli smo inicijativu za izgradnju tramvajske pruge Ilidža-Hrasnica, a ta ideja postoji godinama, još od prije rata, ali zbog okolnosti nije realizirana. Ja smatram da se ta pruga može napraviti i zbog toga smo naručili izradu idejnog projekta i kada dobijemo pozitivno mišljenje ankete građana, budućih korisnika, sa dokumentacijom ćemo raspisati međunarodni tender za koncensionara koji bi želio napraviti tu prugu", rekao je za Klix.ba Jusuf Bubica, ministar saobraćaja u KS.

Projekat je ekološki, pa bi se doprinijelo ekologiji ovog dijela grada, a očekuje se i finansijska pomoć međunarodnih institucija, pa novac za izgradnju ne bi bio izdvajan iz budžeta. Bubica je dodao da, ukoliko se dobije pozitivno mišljenje građana, realizacija projekta mogla početi naredne godine, a imovinsko-pravni odnosi su riješeni jer je predviđen koridor na prostoru kuda bi išla pruga.

"Pruga bi se nastavila na prugu na Ilidži i išla bi skroz do Hrasnice, a napravili bi i terminal u Hrasnici, a u budućnosti bi se terminal na Ilidži dislocirao, a lokacija na Ilidži bi se iskoristila za nešto pametnije jer se nalazi u centru Ilidže", dodao je Bubica.

Iz Ministarstva saobraćaja KS su uputili molbu putnicima da sarađuju sa anketarima, kako bi planirane aktivnosti bile uspješno okončane. Istraživanje i anketiranje će vršiti uposlenici firme IPSA Institut d.o.o Sarajevo koji će prilikom izvođenja ovih radnji nositi odgovarajuće akreditacije sa imenom i prezimenom i nazivom firme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: