BiH
24

Ministarstvo prosvjete RS-a optužuje studente za neprimjereno ponašanje

FENA
Fotografija sa protesta studenata u Sarajevu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fotografija sa protesta studenata u Sarajevu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske smatra neprimjerenim ponašanje predstavnika Unije studenata Republike Srpske i Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji su zaprijetili bojkotom nastave ukoliko ne bude nastavljena gradnja studentskog doma na Palama.

"Predstavnici spomenutih studentskih organizacija optužili su Ministarstvo prosvjete i kulture za opstrukciju izgradnje studentskog doma na Palama iako nijedan dopis koji se odnosi na taj predmet nije upućen ovom ministarstvu", saopćeno je iz tog resora.

Predmet, na koji su se studenti pozvali u svojim istupima u javnosti, u nadležnosti je, kako se dodaje, drugog organa, koji je i otvorio podračun u poslovnoj banci Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Ministarstvo prosvjete i kulture tvrdi da je radilo intenzivno u proteklom periodu na poboljšanju uslova studentskog smještaja, u šta je uloženo više od 20 miliona maraka, a zajedno sa nadležnim za ova pitanja nastavit će i ubuduće da radi na unapređenju studentskog standarda.